logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Chicago PD, seizoen 6


Onlangs verscheen het zesde seizoen van Chicago PD op dvd – wij zetten ons eens goed op de bank om de serie van voor tot achter te bekijken. De set bestaat uit zes schijfjes, waarop maar liefst 22 afleveringen staan van deze spannende serie, die zich (weinig verrassend) afspeelt in de Amerikaanse wereldstad Chicago.

Relatiesfeer

Net als veel andere politieseries, is er in Chicago PD, seizoen 6 ook veel aandacht voor de onderlinge relaties tussen de collega’s (waarbij die collegeale band regelmatig wordt overschreden voor meer dan enkel vriendschappelijke relaties. In dit seizoen zul je zien dat Adam Ruzek verliefd wordt op Hailey Upton… ze maken zelfs plannen om samen te gaan wonen! Maar ook in de teams onderling schuiven de relaties regelmatig. Er heerst een competitieve sfeer, die zo nu en dan behoorlijk uit de hand loopt. En dat brengt het werk zelf flink in gevaar.

Dramatische gebeurtenissen

De serie zit dan ook vol dramatische gebeurtenissen – niet alleen tussen de afzonderlijke personages, maar er is natuurlijk ook een probleem dat in iedere aflevering moet worden opgelost. De onderlinge verbanden lopen als een rode draad door de serie. Soms is het overigens wel handig of prettig als je bekend bent met eerdere seizoenen. Er wordt meermaals terugverwezen naar gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden. Daarbij krijg je wel genoeg informatie te horen om er iets van te kunnen maken, maar hoe en wat precies, dat wordt natuurlijk niet verteld.

Ga direct naar Chicago PD, seizoen 6 op BOL.com.


Recensie over Chicago PD, seizoen 6

Houd je van een stevige politieserie in een roerige omgeving? Dan is Chicago PD, seizoen 6 echt iets voor jou. Het is wat grimmiger dan bijvoorbeeld NCIS, maar ook wat magerder qua plots en samenspel. Dat ligt niet direct aan de acteurs, maar vaak ook aan de wat magere verhaallijn die ten grondslag ligt aan de serie. Leuk zijn de twee crossover-afleveringen naar Chicago Med en Chicago Fire, die de lat qua spanning een stukje hoger leggen dan Chicago PD.

Score: 6


Informatie

Titel: Chicago PD, seizoen 6
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 22×45 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.