logo-liggend-wit-donkerblauw

Chemicaliën: welke persoonlijkebeschermingsmiddelen?


Als je werkt met chemicaliën, dan ligt potentieel gevaar altijd op de loer. Het is daarom van cruciaal belangrijk om altijd gebruik te maken van passende beschermingsmiddelen. Deze beschermingsmiddelen beschermen je namelijk tegen potentieel gevaar, waardoor je werksituatie direct een stuk veiliger wordt. Wanneer je kiest voor beschermingsmiddelen, dan is het belangrijk om te kiezen voor beschermingsmiddelen van kwaliteit. Bij Shop Ansell ben je aan het juiste adres om een veilige werksituatie te creëren voor jezelf of voor je werknemers. 

Welke persoonlijke beschermingsmiddelen moet je kiezen?

Wanneer je met chemicaliën werkt, dan is het belangrijk om veilig te werk te gaan. Een belangrijke stap hierin is het aanschaffen van de juiste beschermingsmiddelen. Uiteraard hebben elke werkzaamheden een ander soort beschermingsmiddel nodig. Enkele voorbeelden van zeer effectieve beschermingsmiddelen zijn: 

 • Handschoenen voor eenmalig gebruik
  Wanneer je werkt met chemicaliën, dan zijn handschoenen voor eenmalig gebruik van vitaal belang. Deze type handschoenen biedt namelijk een belangrijke barrière, die ervoor zorgt dat contact tussen je huid en de chemicaliën geminimaliseerd wordt. Doordat je de handschoenen na gebruik kunt weggooien, wordt het risico van de chemicaliën geëlimineerd. 
 • Chemische en vloeistofbescherming
  Chemische en vloeistofbescherming zijn essentieel om jezelf of je werknemers te beschermen tegen potentiële gevaren. Deze beschermingsmiddelen zorgen voor een goede bescherming tegen blootstelling aan gevaarlijke chemicaliën, welke kunnen zorgen voor letsel, brandwonden of andere gezondheidsrisico’s. Door gebruik te maken van chemische en vloeistofbescherming voorkom je dat je in contact komt met chemische stoffen. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Door gebruik te maken van deze beschermingsmiddelen voorkom je risico’s als je bijvoorbeeld morst, maar ook tegen het inademen van giftige dampen.  
 • Mechanische beschermende handschoenen
  Mechanische beschermende handschoenen zijn een belangrijk beschermingsmiddel. Deze handschoenen beschermen jou of je werknemers namelijk tegen verwondingen en letsels, welke veroorzaakt kunnen worden door ruwe materialen, gereedschappen en machines. De mechanische beschermende handschoenen beschermen de gebruiker tegen schaafwonden, snijwonden, perforaties, brandwonden of impactletsel. De handschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen, waardoor ze een versterkende werking bieden. Door gebruik te maken van mechanische handschoenen verminder je het risico op arbeidsongevallen, waardoor er gewerkt wordt binnen een veiligere werkomgeving. Het is daarbij wel belangrijk dat je kiest voor de juiste mechanische beschermende werkhandschoenen, welke passen bij het type werkzaamheden dat uitgevoerd wordt. 
 • Beschermende kleding
  Beschermende kleding is uiteraard ook erg belangrijk als je werkt met chemicaliën. De beschermende kleding beschermen jou of je werknemers tegen gevaarlijke situaties tijdens het werken met gevaarlijke stoffen. Deze speciale beschermende kleding, zoals chemische bestendige pakken, overalls of schorten, vormen een barrière tussen de huid en potentieel gevaarlijke chemicaliën. De beschermende kleding voorkomt namelijk dat je huid in contact komt met chemicaliën, waardoor brandwonden, irritaties of letsel voorkomen kan worden. Bovendien zorgen beschermende kleding er ook voor dat verontreiniging binnen de werkomgeving voorkomen wordt. Het dragen van beschermende kleding is daarom ook wel een cruciale preventieve maatregel om arbeidsongevallen te voorkomen en om jezelf of je werknemers te beschermen tegen gevaarlijke chemische dampen.

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zijn van essentieel belang wanneer er gewerkt wordt met chemicaliën. Het beschermt namelijk het potentiële gevaar op verwondingen of gezondheidsklachten. Door gebruik te maken van de juiste beschermingsmiddelen creëer je een veilige werkomgeving voor jezelf of je werknemers.  

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.