logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Win de boeken Taco’s en Donuts


Koken is nog altijd één van de leukste dingen om te doen, zeker als je de tijd hebt om iets lekkers op tafel te zetten (en er niet te veel stoorzenders rondlopen in de keuken – maar dat is misschien mijn heikele punt). Al snel was ik er uit: je kunt makkelijk zonder pakjes en zakjes. Soms is het makkelijker om een kant-en-klaar onderdeel te kopen (bijvoorbeeld wraps), maar de belangrijkste smaakmakers maak je liever zelf. Hoe? Dat leer je in de nieuwe kookboekenreeks van Becht: Chef het zelf!


Chef het zelf: Taco’s

Chef het zelf: Taco's

Taco’s zijn heerlijke producten om op tafel te zetten. Het is gezellig om van alles op tafel te zetten en iedereen zijn ding te laten doen. De een kiest ervoor om zijn groenten in de taco te proppen, de ander maakt er liever een losse salade van… en ook qua sauzen kun je jouw tafelgenoten zelf laten kiezen. Ga je voor tomatensaus, een frisse fruitsalsa of juist een pittige saus? In Chef het zelf: taco’s bouw je deze Mexincaanse lekkernijen van de basis af op. Je maakt verschillende onderdelen, die je aan tafel opbouwt en samenvoegt tot één geheel. En ja, ook een recept voor de wraps zelf mag niet ontbreken!

Het moeilijkste vind ik in dit soort gerechten om die juiste smaak te treffen, die waarschijnlijk overeenkomt met de authentieke smaak. Aan de andere kant: ik ben nog nooit in Mexico geweest, dus echt oordelen kan ik er niet over. Toch is het prettig om verschillende opties te hebben en te experimenteren met smaken en texturen. Het boek staat vol met verschillende combinaties, maar het staat jou natuurlijk vrij om ze zelf te combineren, mixen en matchen. Van draadjesvlees tot pittige kip, van frisse toppings tot verschillende visvarianten voor op je taco: het Sandra Mahut neemt je door de keuken mee en laat je alle hoeken zien. Stiekem leer je hoe je de toppings maakt, welke ingrediënten niet mogen ontbreken en hoe je ze perfect op smaak maakt.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Becht uitgevers, 72 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789023017233. Prijs: 11.99 euro.

Ga direct naar Chef het zelf: Taco’s op BOL.com.

Chef het zelf: Donuts

Chef het zelf: Donuts

Een paar keer per jaar maak ik donuts: waarom zo weinig? Nou, eigenlijk omdat het een manier is om optimaal gebruik te maken van de frituurolie die ik op dat moment gebruik – met de komst van de Airfryer gebruiken we nauwelijks meer onze good-old friteuse en deze ronde lekkernij moet je nu eenmaal goed onderdompelen in het vet, anders is er niks aan! Dat maakt het bakken van donuts ook wel weer een dingetje. Je zit niet alleen met het luchtige deeg, dat wel even oefenen is voor je dat ook echt mooi rond en luchtig uit de frituur kunt halen, maar vooral ook met de olielucht in huis. Even plannen en overwegen dus, voor je hier mee aan de slag gaat!

Er is echter een ander nadeel aan dit boek. Want als je eenmaal een recept voor donuts hebt, is er weinig meer aan te veranderen. Het draait dan vooral op de topping en de vulling die hem bijzonder maken. In Chef het Zelf: Donuts vind je dan ook heel veel dezelfde donutrecepten, aangevuld met een andere topping (glazuur of chocolade op smaak), aangevuld met een vrolijke sprinkle en een lekkere vulling. Ik vraag me af waarom er niet gekozen is voor een paar basisrecepten voor donuts, waarnaar verwezen wordt in ieder recept? Pluspunten overigens voor de toppings en vullingen – die zijn goed bedacht en laten zien dat je van donuts echte lekkernijen kunt maken, verder dan de simpele glazuur of laag kaneelsuiker.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Becht uitgevers, 72 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789023017226. Prijs: 11.99 euro.

Ga direct naar Chef het zelf: Donuts op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Winnen

Wil jij graag in de keuken aan de slag om de lekkerste taco’s en/of donuts te maken? Doe dan snel mee met onze winactie. Wij mogen beide boeken verloten. Vertel ons wat jouw favoriet is (taco’s of donuts) en hoe jij die het liefst eet! Je kunt ons winformulier invullen tot en met 24 april.

Deze prijsvraag is afgelopen


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.