logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Checklist, Coen de Kort

Checklist - Coen de KortChecklist gaat over Bart, een veertienjarige jongen die dolgraag een vriendinnetje wil. Niet alleen voor zichzelf hoor, maar ook voor zijn moeder. Die wilde namelijk heel graag een dochter, zodat ze samen konden shoppen en meidendingen doen. Maar ja: na vijf jongens gaven ze er de brui aan… het huis was al overvol! En nu is Bart dus op zoek naar een vriendinnetje, zodat zijn moeder alsnog kan shoppen.

Drie meiden

Zijn oog is gevallen op drie meiden uit zijn omgeving. Twee van school, eentje van badminton. Samen met zijn buurman, Joska, maakt hij een checklist om te bepalen wie zijn vriendinnetje zou kunnen worden. Wordt het Eva van badminton, Sharon of Isa? Een voor een probeert Bart toenadering te zoeken om meer over de meiden te weten te komen. Telkens neemt hij die kennis mee naar Joska, die het verwerkt in hun overzicht. Vanuit daar hangt hij een percentage aan de mogelijkheid dat ze een relatie krijgen. Echt opschieten doet het overigens niet…

Onderzoek

Ondertussen is de eigenzinnige Joska ook bezig met een onderzoek naar verloren schatten. Sinds hij een burn-out heeft gehad heeft hij behoefte aan wat regelmaat en een doel in zijn leven. Als vrijgezel is dat knap lastig natuurlijk. Gelukkig heeft hij in zijn schattenzoektocht een mooie stok achter de deur om iets om handen te hebben. Als hij zich niet bemoeit met de relatieproblemen van zijn buurjongen, tenminste.

Bijles en problemen

Er is meer aan de hand in Checklist dan alleen de toenadering naar de drie meiden. Zo gaat zijn vader vreemd met een jongere vrouw, waardoor de relatie tussen zijn ouders onder grote druk komt te staan. Dat maakt de sfeer er niet beter op in het puberhuis! Ook krijgt Bart bijles van de gothic meid Lieke, met wie hij door het boek heen bevriend raakt. Langzaam maar zeker verkrijgt zij een plekje in Barts leven…

Ga direct naar Checklist op BOL.com.


Recensie over Checklist

Checklist is een grappig boek over de puber Bart, die op een heel nuchtere en grappige manier vertelt over zijn zoektocht naar een vriendin, de speurtocht van Joska naar een verloren gewaande schat en over zijn avonturen thuis, wanneer zijn ouders uit elkaar dreigen te gaan. Het is vlot geschreven, heeft zo zijn sexy momenten (zoals dat in een puberbrein gaat) en fantaseert er lustig op los. Een vlot verhaal om van te smullen!

Score: 8


Informatie

Checklist,
Clavis, pagina’s, Hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789044832846 . Prijs: 14,95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.