logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Charlies Angels

In 2000 kwam de eerste grote blockbuster binnen van de mateloos populaire actieserie Charlie’s Angels (1976-1981), waarin een drietal vrouwen als geheim agent er op uit worden gestuurd door een onbekende man, met de naam Charles Townsend), die alleen maar spreekt via een soort intercom en diens tussenpersoon, Bosley. De film in 2000 was zo populair, dat er nog een spetterend vervolg op kwam, maar daarna was het stil rondom de franchise. Tot er nu weer een reboot verschijnt. Hoe veel van het oude concept staat er nog overeind en hoe pakt dit tegenwoordig uit?

Vrouwen in actie

Je kunt natuurlijk op heel veel manieren tegen films als dit aankijken. Aan de ene kant was de serie bedoeld om het feminisme even een zetje te geven in de positieve richting, aan de andere kant werd het concept ook dankbaar gebruikt om vrouwen in strakke pakjes te wikkelen om zich helemaal uit te laten leven op een stuk of wat slechteriken. In deze film draait het echter voor een deel ook om de matige actie, schattige outfits en een pittige meiden-houding. De dames lijken meer op karikaturen, hier gespeeld door Kristen Stewart (Sabrina, de wilde dame), Naomi Scott (Elena, de slimmerik) en Ella Balinska (Jane, de koppige vechtersbaas). Het zijn goede actrices voor de rol, maar jammer genoeg heeft de film wat minder om het lijf.

Absurdistisch

De hele verhaallijn van Charlies Angels steunt echter op actie en wat flauwe grappen – hoewel de actiescènes er goed en spectaculair uitzien, zijn de daden van zowel onze Engelen als de Schurken alles behalve geloofwaardig. Zo wordt onze spierbundel onder de slechteriken gezien met zijn kenmerkende kop, tattoo’s en een auto die meer wegheeft van een tank, zoekt Sabrina steevast het uitgangspunt dat het minst toegankelijk is. Het idee van deze film is geweldig, maar de gevechten, de acties van zowel de schurken als de spionnen en de hele setting is simpelweg te ongeloofwaardig om een goede film neer te zetten. Desondanks zul je bijna twee uur aan de buis gekluisterd zitten, simpelweg vanwege het spektakel dat zich voor je ontvouwt.

Het verhaal

Natuurlijk is er een verhaallijn die gevolgd moet worden: Elena werkt voor een nobele energiemaatschappij, een soort Elon Musk die de wereld wil voorzien van onbeperkte energie. Dat is gelukt, met kleine apparaatjes kunnen mensen onbeperkt genieten van veilige energie. Elena heeft echter ook ontdekt dat deze energiebron gebruikt kan worden als wapen. Ze maakt hier melding van, maar die melding wordt al snel onder de tafel geschoven. Daarop neemt ze contact op met Charlies Angels, waarbij Sabrina om onduidelijke redenen wordt gekoppeld aan Jane – beiden zijn niet echt gesteld op samenwerkingen, maar toch worden ze met elkaar in een team gezet. Met zijn drietjes, begeleid door hun Bosley, gaan ze op zoek naar de prototypes van de energiebron. Die zijn namelijk gestolen en vormen een gevaarlijk wapen. Bovendien willen ze weten wie er op zoek is naar dergelijke wapens! Daarbij worden ze al snel achtervolgd door een gevaarlijke vechtersbaas, die behoorlijk wat wapentuig ter beschikking lijkt te hebben. Zo reizen ze de hele wereld over, zoekend naar sporen van de dader.

Ga direct naar Charlies Angels op BOL.com.


Recensie over Charlies Angels

Charlies Angels is een leuke reboot van een franchise die al bijna 45 jaar meegaat. Er zijn al talloze films over gemaakt, met de laatste remakes uit 2000 als meest bekende referentiekader. Deze film redt het zeker qua actie en spektakel, maar mist in de karakterontwikkeling en de geloofwaardigheid. De personages zijn vlak en eigenlijk best saai. Zowel de schurken als de helden maken domme zetten. Het enige dat de film red zijn de goed gespeelde rollen (hoe mager ook) en de vele actiescènes die de film rijk is.

Score: 6


Informatie

Titel: Charlies Angels
Uitgever: Sony PIctures
Tijdsduur: 118 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.