logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Champions!, het partyspel van de zomer


Op 30 juni ligt Champions!, het partyspel van de zomer, in de winkels. Het auteurstrio Lartinchon (Grégoire Largey, Franck Crittin en Sébastien Pauchon) heeft een innovatief en ongelooflijk bordspel gecreëerd dat voorspellingen, stemmen en eigenzinnige humor combineert.

Champions!

Wie, tussen Frankenstein en je baas, is ooit een winkel binnengevlogen? Wie, tussen Beyoncé en je oma, vindt ananas het lekkerst op zijn pizza? Wie, tussen Super Mario en Marie-Antoinette, heeft zijn/haar eigen foto als achtergrond op de telefoon? Heb je je dat nooit afgevraagd? Dat is de magie van Champions! In dit toernooispel nemen de door de spelers gekozen personages het tegen elkaar op in duels. En de duels zijn steeds gekker dan de vorige. Aan jou de taak om te voorspellen wie van de 8 kandidaten kampioen wordt! Plezier, discussies en verrassingen liggen in het verschiet… Als je Time’s Up! leuk vindt, zul je Champions! geweldig vinden!

Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 3 tot 8 spelers
Speelduur: 30 minuten
Release datum: 30 juni 2023

Speelgoed en spellen koop je bij:

Champions! Bevat alle ingrediënten voor een succescol partyspel

Het spel biedt eenvoudige regels, een korte speeltijd, eigenzinnige humor, verrassingen, voorspellingen en discussies over de keuze van de winnaars. Het spel is opgedeeld in verschillende rondes. Met Champions! beleef je nooit een saai moment. Achter deze eenvoud schuilt een grote uitdaging voor het auteurstrio! “Wij zijn over het algemeen meer bekend om onze strategische spellen,” legt Franck Crittin uit. “Alles lijkt vanzelfsprekend… maar het is verre van eenvoudig. De uitdaging van Champions! was om onwaarschijnlijke duels te creëren zonder terug te vallen op ordinaire of dubbelzinnige humor.” “Partyspellen brengen mensen samen, ze creëren gemeenschappelijke herinneringen,” vervolgt Sébastien Pauchon. “Ooit speelde ik om nieuwe spellen te ontdekken. Nu zijn het de mensen met wie ik speel die me interesseren. De spelers maken het spel, dat is zeker. Een partyspel dat met de juiste mensen wordt gespeeld is een ongeëvenaarde ervaring.”

8 deelnemers, 7 duels, één kampioen!

In elk spel van Champions! kiezen jij en je vrienden de 8 deelnemers van het toernooi. Dit kunnen bekende personen, fictieve personages of zelfs familieleden zijn. Alles kan! Vervolgens trek je duelkaarten voor de kwartfinale, de halve finale en de grote finale. Zodra de deelnemers willekeurig voor deze duels zijn geplaatst, kan het meest buitengewone toernooi dat je ooit hebt meegemaakt beginnen!

Hoe speel je het?

Een spel van Champions! wordt gespeeld in 2 rondes van 3 fasen. Doe slimme voorspellingen en stem als de meerderheid om de overwinning op te eisen.

  1. Gekke voorspellingen
    Nu je de toernooistructuur voor je hebt, probeer je te voorspellen wie alle duels en de grote finale zal winnen. Inzetten op de juiste kampioen levert je een bonus op.
  2. Buitensporige duels
    Stem voor elk duel op de deelnemer die volgens jou zal winnen. Als die de meeste stemmen krijgt, scoor je punten. Het doel is dus om je te verplaatsen in de andere spelers en te anticiperen op hun stemmen. Vaak is het niet de logica die overheerst, maar de overeenstemming in de groep.
  3. Punten en de overwinning!
    Tel de punten op die je tijdens de stemmingen hebt gewonnen en voeg een bonus toe als je de kampioen correct hebt voorspeld. Wis alles behalve je score en maak je klaar voor de tweede ronde! Een kans om de achterstand te vergroten of in te halen.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.