logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Cellularline Attitude


Als het gaat om draadloze koptelefoons is er een nieuwe trend gaande, die ik eigenlijk best bizar vind. Headsets zonder kabel. In bedoel dan: echt twee losse dopjes, die je in je oren steekt. Ikzelf vind zo’n kabel achter mijn hoofd helemaal geen probleem, maar steeds meer fabrikanten laten zien dat ze twee losse apparaatjes kunnen maken die los van elkaar kunnen functioneren en perfect kunnen samenwerken. Het Italiaanse Cellularline blijft niet achter en levert voor 79 euro zo’n setje: de Cellularline Attitude.

Chique doosje

Het is toch verleidelijk om met zo’n doosje als die van de Cellularline Attitude voor je meisje door de knieën te gaan en het met een dramatisch gebaar te presenteren. En nee, dat zal je waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen als je het wel doet – ik heb je gewaarschuwd! Toch heeft het sieraden-achtige doosje een tweetal praktische functies. Ten eerste is het een beschermdoosje voor de twee losse dopjes, die anders toch vervelend zouden rondzwerven in je tas of jas. Ten tweede zit er een kleine accu verwerkt in het doosje, waarmee je de dopjes kunt opladen. Die maken namelijk met kleine koperen contactpuntjes contact met het doosje. Hoe handig!

Praktisch ontwerp

Toen ik de dopjes voor het eerst zag, twijfelde ik echt of ze zouden blijven zitten. Oordopjes en ik hebben een beetje een haat-liefdeverhouding. Ze leveren fijn geluid, maar vallen steeds uit. Iets met grote oren en veel wind, ik weet het niet. Ondanks het formaat en het gewicht blijkt het ontwerp dusdanig goed dat ze bovengemiddeld goed blijven zitten. Je steekt ze met het apparaatje naar boven gericht in je oor, zodat je van de zwaartekracht even je vriend maakt. Ieder dopje heeft een knopje. Druk ze tegelijk in om de Cellularline Attitude te activeren of uit te schakelen – een iets minder eenvoudig proces, aangezien de knopjes wat minder gemakkelijk in te drukken zijn. Zeker niet als je ze in hebt!

Geluid

Oordopjes als deze, die je echt in je oor aanbrengt, zijn qua geluid meestal wel goed. Omdat de speakertjes zo dicht bij je trommelvlies komen, gaat er immers weinig van verloren. Dat is bij de Cellularline Attitude niet anders. Het geluid is dik in orde. Natuurlijk kun je in dit prijssegement geen concertzaalkwaliteit verwachten, het bereik is wat beperkt, maar er zitten geen hinderlijke hiaten in het bereik. Het is een aangenaam geluid. De dopjes houden bovendien redelijk wat omgevingsgeluid tegen, wat de muziekbeleving wat hoger maakt.


Op zoek naar coole gadgets?


Recensie over Cellularline Attitude

De Cellularline Attitude oordopjes zijn slim ontworpen en stiekem best luxe, ondanks de ‘gemiddelde’ geluidskwaliteit en de lastige bediening van de knopjes op de oorsetjes. Die zijn namelijk echt niet prettig. Je zult er niet snel mee gaan bellen, omdat je de kunststof dopjes dan echt hard tegen je oor moet duwen voor je het knopje hebt ingeduwd. Het doosje daarentegen is erg praktisch, ook het feit dat ze IP5 waterbestendig zijn (dus zweetproof) is een mooi pluspunt. Zet dat af tegen de prijs en de keuze is aan jou. Bij de set worden trouwens ook een mooie verzameling extra dopjes geleverd, in verschillende maten.

Score: 8


Informatie

Cellularline Attitude, Cellularline
Meer weten?
Prijs: 79.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.