logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Catch, Elvin Post

De tweede jeugdthriller van Elvin Post, met de titel Catch, gaat uit van een unieke dating-app: eentje voor tieners! Roos en Julia zijn allebei aangesloten bij de app om zo contact te leggen met jongens. Roos raakt aan de praat met Noah, een jongen die haar op alle fronten lijkt te begrijpen. Ze wil hem graag ontmoeten, maar is toch een beetje terughoudend. Zeker als Noah haar laat zitten tijdens het eerste afspraakje is de bevlieging behoorlijk bekoeld.

Moord

Er is nog een reden waarom Roos een tikje voorzichtig is om Noah te ontmoeten via Catch. In hun stad worden namelijk meisjes vermoord, na ze eerst verkleed te hebben als prinsessen (wacht… is dat ook niet een aflevering van de misdaadserie Castle?). Haar ouders zijn dus meer dan alert, maar Roos staat er liever niet al te vaak bij stil. Toch wordt in de media gesproken over het feit dat de dader zijn slachtoffers benaderd zou hebben via Catch… en dat maakt het daten wel wat gevaarlijker!

Wisselend beeld

Het grootste deel van het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Roos, waardoor je goed weet wat ze denkt en hoe ze zich voelt. Regelmatig wordt het verhaal onderbroken door een aantal zwarte pagina’s met witte tekst: dat is het standpunt van de mysterieuze moordenaar. Tot het einde van het verhaal blijft het onduidelijk wie dat nu precies is. De verdenkingen verschuiven dan ook regelmatig tijdens het lezen van het boek, wat een pluspunt is voor het avontuur.


Ga direct naar Catch op BOL.com.

Recensie over Catch

Catch is een spannend avontuur, dat dankzij de herkenbaarheid en realistische omgevingen prettig leest. Natuurlijk doen Roos en haar vriendin soms domme dingen om hun eigen zin te krijgen, maar dat draagt alleen maar bij aan de spanning. De hoofdstukken zijn kort en bondig, de teksten zijn in duidelijke taal geschreven. Pas in de laatste hoofdstukken worden de verhaallijnen pas echt goed uitgelegd en verklaard, waardoor je tot die tijd echt zult moeten gissen naar de ware toedracht van de moorden.

Score: 8


Informatie

Titel: Catch
Auteur:
Uitgever: uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789026166266
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.