logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Investeren in voetbalshirts goed voor je portemonnee

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat voetbalshirts niet alleen bij voetbalfans, maar ook bij menig fashionliefhebber steeds vaker een plekje in de kledingkast krijgen. Nu blijkt uit gegevens van online veilingplatform Catawiki dat voetbalshirts naast trendy ook nog eens een goede investering kunnen zijn. Catawiki ziet namelijk een direct effect op de verkoop van voetbalshirts op hun platform.

Waardevermeerdering

Sinds 2022 steeg de verkoop van voetbalshirts op Catawiki met 50%. Ook zag het veilingplatform dat waardevolle shirts het afgelopen jaar tot 20% meer opbrachten dan in 2022. Met het oog op het EK deze maand voorspelt het platform dat de populariteit alleen maar zal toenemen. Tijdens het vorige grote voetbalevenement, het WK in december 2022, is de verkoop van voetbalshirts op Catawiki bijna verdubbeld.

Invloed van grote voetbalevenementen

De invloed van grote evenementen zoals het EK en WK op de verkoop van voetbalshirts is de afgelopen jaren aanzienlijk geweest. Dit omvatte gedragen shirts van historische wedstrijden en vintage namaak, maar de meest gevraagde shirts tijdens het toernooi waren vintage WK-shirts, waaronder gesigneerde shirts van Pelé, Maradona en Messi.

Exclusieve verkopen op Catawiki

Hier zijn enkele opmerkelijke verkopen van exclusieve voetbalshirts op Catawiki:

Voetbalshirts als mode- en investeringsobject

De populariteit van voetbalshirts is niet alleen te danken aan de liefde voor het spel, maar ook aan de unieke mix van cultuur, geschiedenis en stijl die ze vertegenwoordigen. Voetbalshirts zijn uitgegroeid tot mode-iconen die zowel op straat als op de catwalk te zien zijn. Merken en designers spelen in op deze trend door samenwerkingen met voetbalclubs en het lanceren van collecties geïnspireerd op klassieke shirts.

Voor verzamelaars en investeerders biedt de markt voor voetbalshirts een interessante kans. De stijgende vraag, vooral rond grote toernooien zoals het EK en WK, zorgt ervoor dat zeldzame en gesigneerde shirts in waarde toenemen. Historische gebeurtenissen, zoals het overlijden van legendarische spelers, kunnen de waarde van hun memorabilia aanzienlijk verhogen.

Conclusie

Voetbalshirts zijn meer dan alleen sportkleding; ze zijn culturele symbolen en waardevolle verzamelobjecten geworden. Of je nu een voetbalfan, fashionista of investeerder bent, het is duidelijk dat de markt voor voetbalshirts bloeit en vol mogelijkheden zit. Met grote evenementen zoals het EK in aantocht, is de verwachting dat de vraag en waarde van deze iconische stukken alleen maar zal blijven stijgen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.