logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Casio Skeleton-series G-Shock

G-SHOCK is een mateloos populair merk, dat al jaren meegaat en niet meer weg te denken is uit de schappen van veel juweliers. Ze blijven vernieuwen en ontwikkelen. Een tijdje terug kwamen ze met een bijzondere lijn, de Skeleton-horlogelijn. Daarbij is de kast en het bandje in transparant kunststof uitgevoerd. Dankzij een tijdloze uitvoering in zwart en wit kun je ze altijd blijven dragen en blijven ze populair. In de 2021-serie G-Shock skeleton horloges zijn een paar futuristische details toegevoegd, waar je alleen maar van kunt houden.

Horloge zonder problemen

Hoewel veel mensen tegenwoordig met een smart watch rondlopen, is er ook heel veel te zeggen voor een ‘normaal’ horloge. Zo heb je met een horloge als dit nooit problemen met de verbinding met je smartphone… die is er simpelweg niet. Ook heb je geen problemen met je accuduur, waarbij je om de dag je horloge aan de lader moet leggen. De enkele batterij in deze horloges gaat 7 jaar mee! Dit horloge doet precies wat je verwacht dat hij doet: het laat de tijd zien. Altijd en overal. Afhankelijk van het model horloge zowel digitaal als analoog. Daarnaast heeft het een paar praktische functies, zoals een stopwatch, timer, vijf alarmen, een verlicht scherm en beschikt het over een wereldtijd-functie. De tijd wordt automatisch ingesteld en ook de kalender wordt netjes voor je bijgehouden.

Onverwoestbaar

De hele Skeleton-serie is gemaakt voor de eeuwigheid. Dat is tenslotte ook het credo van G-Shock. Je kent vast wel de filmpjes waarbij tanks, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen over een G-Shock horloge rijden, waarbij het horloge de test steevast doorstaat. Dat geeft de burger moed! Met deze horloges hoef je niet voorzichtig om te springen. Ze zijn gemaakt om stoten te krijgen, te vallen of ergens tegenaan te stoten. Ze zijn bovendien tot 20 bar waterbestendig. Gooi ze dus gerust in het water als ze vies zijn. Dat zie ik je nog niet snel doen met een smartwatch! Het krasvaste mineraalglas zal lang helder en goed zichtbaar zijn. Deze horloges zijn echt klassiekers in wording.

Futuristisch ontwerp

De grondlegging voor de futuristische beweging gebeurde meer dan honderd jaar geleden in het Manifesto of Futurism, het eerste document waarin officieel werd gepleit om moderne technologie als een kunstvorm te beschouwen. Door de hele moderne popcultuur heen is futurisme in kunst en design terug te vinden, van film en muziek tot mode en architectuur. Het designconcept achter deze nieuwe interpretatie van de Skeleton-serie doet denken aan de klassieke science-fictionfilms, met een perfecte balans tussen de originele Skeletons en een postmoderne must-have accessoire.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe Skeleton-serie liet G-SHOCK zich inspireren door de aantrekkingskracht van de toekomst en de huidige minimalismetrend. Beide elementen zijn terug te vinden in het design van de zes populairste trendsettende modellen (de GA-900SKE, GA-110SKE, GA-2000SKE, DW-5600SKE, GA-700SKE en GA-2100SKE), waarmee de nieuwe BLACK & WHITE Skeleton-reeks een eenduidig statement maakt.


Ga direct naar Casio Skeleton GA-900SKE op BOL.com.

Recensie over Casio Skeleton GA-900SKE

CooleSuggesties topper

Ik moet toegeven: een horloge zonder smartfuncties is even wennen, zeker als je al een paar jaar rondloopt met een hartslagmeter, Instagram-notificatiemelder en alle denkbare timers om je pols. Het is echter ook een echte verademing, om echt ‘offline’ te zijn als je dat wilt. De horloges beschikken bovendien over alle functies die je echt nodig hebt, waaronder de tijd, alarmen en timers. De stoere vormgeving maakt hem helemaal af: deze onverwoestbare horloges zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan op alle fronten – en dat zie je er echt wel aan af. Een stoere klasse horloges met een uniek uiterlijk!

Score: 9


Informatie

Casio Skeleton GA-900SKE
Adviesprijs: 129 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: