logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Casio G-Steel B200-1AER

Casio heeft een lange geschiedenis als het gaat om robuuste, nagenoeg onverwoestbare horloges. De nieuwe G-Steel B200-reeks past perfect in dat straatje. Ze hebben forse uurwerken (49mm in diameter, 14mm dik), verpakt in een stoere, metalen behuizing. Het glas is van mineraalglas, wat inhoudt dat het ontzettend krasvast is. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 200 meter, alle functies die je van een normaal Casio horloge kunt verwachten (alarm, meerdere tijdinstellingen, stopwatch, datumnotatie, et cetera), maar ook een spannende bluetooth verbinding. Daarover dadelijk meer.

Sterke kern

bijzonder aan deze horloges is de vernieuwde kern. Waar de G-Shock horloges van Casio al ontzettend duurzaam waren, was er bij analoge horloges één zwak punt: de binnenkant! Die kon beschadigd raken, wanneer je wild met het horloge omsprong. Waarom? Omdat de bewegende delen niet strak ingepakt kunnen worden, waardoor ze net wat bewegingsvrijheid hadden. De nieuwe B200 horloges maken hier een eind aan. De binnenkant van de behuizing is flink aangepakt, waarbij flink wat delen zijn vervangen door carbon delen: oersterk materiaal dat niet alleen stevig en slijtvast is, maar ook ontzettend licht. Een win-winsituatie!

Bluetooth

Een van de meer praktische en unieke features van dit horloge is de bluetooth verbinding met je smartphone. Nee, je krijgt geen berichtjes op je horloge binnen, maar het zorgt wel voor een paar praktische extra’s waar je van zult smullen. Zo kun je een bluetooth verbinding maken met je smartphone, zodat de tijd wordt ingesteld op de tijdzone van je smartphone. Maar er is meer. Met behulp van de speciale app kun je verschillende alarmen inschakelen, de tijdzone instellen… zelfs je smartphone zoeken met behulp van je horloge! Het zijn – zeker vergeleken met de moderne smartwatches – geen wereldschokkende functies, maar praktisch en handig zijn ze zeker.

Ga direct naar Casio G-Steel B200 op BOL.com.


Recensie over Casio G-Steel B200

De G-Steel is een horloge waarmee je de aandacht trekt. Het is niet alleen een fors horloge, hij is ook met de nodige aandacht gemaakt. De combinatie tussen tech en analoog is er eentje om in de gaten te houden, maar kijk eens naar die afwerking! Als je schuin op het horloge kijkt, is het net alsof je in een geweldig apparaat stapt (wat het in feite ook is). Er is mooi gespeeld met laagjes, de wijzers en cijferaanduidingen zijn stoer vormgegeven en het horloge zit vol gave details. De bluetooth-koppeling voegt handige features toe, zonder dat je meteen de stempel Smartwatch hoeft te pakken. Mocht je het bandje even beu zijn, die koppel je er zo af en vervang je door een ander exemplaar.

Score: 8


Informatie

Casio G-Steel B200, Casio
Meer weten?
Prijs: 349 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.