logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Captain Tsubasa, Rise of new Champions, PS4


Sportgames zijn een heel bijzondere niche in de gamewereld. Aan de ene kant heb je serieuze games die je sporten bijna laat ervaren en proeven, aan de andere kant heb je heel bizarre arcadegames, die heel losjes zijn gebaseerd op populaire sporten. In beide gevallen is het een kwestie van erop of eronder. Top of flop. Captain Tsubasa: Rise of New Champions is een echte arcadegame in manga-stijl, die duidelijk is gebaseerd op voetbal… maar wacht: er is meer!

De geschiedenis van Captain Tsubasa

Misschien ken je Captain Tsubasa nog helemaal niet. Deze voetbal-manga begon in het begin van de jaren tachtig en heeft bijna vier decennia lang talloze manga-verhaallijnen, anime-aanpassingen, games en meer voortgebracht. Toch heeft deze reeks het Europese vasteland nog niet helemaal bereikt, hoe populair de serie in Azië ook is (en zelfs talloze echte voetbalsterren heeft geïnspireerd). Tot nu toe is het echt een serie voor manga-nerds en fanboys. Toch hoef je geen echte fan te zijn om deze game te waarderen!

Anime voetbal ten top

Ondanks de dikke anime-saus die over het spel is gegoten, gaan de standaard voetbalregels nog altijd op voor dit spel. Dat maakt het spelen ervan lekker toegankelijk. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof je gewoon een anime FIFA speelt, merk je meteen het verschil wanneer je moet tackelen voor balbezit, langs een tegenstander moet dribbelen of op doel moet schieten. Als een van deze vaardigheden zijn stempel drukt, wees dan voorbereid op een stijlvolle, snelle close-up van de twee deelnemende spelers die je scherm vullen voordat je weer in actie komt. En wacht maar wat er gebeurt als je een paar special moves achter elkaar uitvoert! Daarmee maak je special moves vrij om uit te voeren, waarbij iedere speler zo zijn eigen specialiteiten kan inzetten: zowel in de aanval als in de verdediging. Sit back en enjoy die Captain-Tsubasa pracht en praal!

Verhalen

Captain Tsubasa: Rise of New Champions is echter niet zomaar een voetbalgame waarbij je de ene wedstrijd na de andere speelt. Je kunt echte verhaallijnen volgen, zoals Episode: Tsubasa, waarin jij het als Tsubasa Oozora het probeert op te nemen tegen rivaliserende teams, om de Nationals van high school te winnen. Of speel Episode: New Hero waarbij je een meer open en aanpasbare verhaalervaring speelt met jouw eigen personage in de hoofdrol. Je kunt jouw voetbalster in 1001 dingetjes aanpassen, zodat het echt jouw karakter wordt, zowel in het uiterlijk als de karaktereigenschappen en statistieken. Tijdens het verhaal ga je vriendschappen en gesprekken aan met bepaalde personages, die weer nieuwe moves en verhaallijnen kunnen openen.

Ga direct naar Captain Tsubasa op BOL.com.


Recensie over Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Captain Tsubasa: Rise of New Champions is een te gekke voetbalgame in een wilde manga-stijl. De gameplay is snel op te pikken, de regels volgen het normale voetbal. Toch zijn de trucs best lastig om onder de knie te krijgen. Lukt het je eenmaal, dan geniet je van de over-the-top anime-overgangen en animaties die tijdens de actie. Er zijn genoeg mogelijkheden om zowel offline als online te spelen, dankzij de verhaallijnen en multiplayer-varianten.

Score: 7


Info

Captain Tsubasa, Bandai Namco
PS4, Nintendo Switch, XBOX One, sport.
Prijs: 59.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.