logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over de film Captain Nova

Singer-songwriter Nielson heeft speciaal voor de eigentijdse en spannende film Captain Nova de toepasselijke titelsong Toekomst In Je Hand geschreven. Captain Nova, van regisseur en co-auteur Maurice Trouwborst en scriptschrijfster Lotte Tabbers (de makers van De Regels van Floor), is een spannend sciencefiction-avontuur voor het hele gezin en beleeft op 13 oktober z’n wereldpremière als openingsfilm van het Cinekid Festival. Vanaf 1 december is Captain Nova in de Nederlandse bioscopen te zien via Gusto Entertainment.

Toekomst In Je Hand

Over Toekomst In Je Hand zegt Nielson: “Als je wordt gevraagd de film Captain Nova te vangen in een liedje, dan wordt muziek maken wel heel erg leuk. Volgens mij het is het heel goed gelukt om de onderliggende boodschap van de film, dat de mens verantwoordelijk is voor de toekomst van de aarde, in mijn song Toekomst In Je Hand te vangen. Ik vond het een eer om te mogen doen en heb ontzettend veel plezier gehad tijdens dit creatieve proces”.

Over Nielson

Nielson werd in 2012 in een klap bekend toen hij meedeed aan de talentenjacht ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Sindsdien scoorde hij hits als Beauty & de brains, Sexy als ik dans en Mannenharten (een duet met Bløf, gemaakt voor de gelijknamige film). In 2019 ontving Nielson twee Edisons, voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en Beste Lied voor IJskoud.

Captain Nova

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Bekijk de trailer

Cast van Captain Nova

De hoofdrollen worden vertolkt door:

  • Kika van de Vijver
  • Marouane Meftah (Mocro Maffia)
  • Anniek Pheifer (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Toren C)
  • Hannah van Lunteren (Oogappels, Swanenburg, Flikken Rotterdam)
  • Robbert Bleij (Zenith, Toen wij de tijd hadden)
  • Reinout Bussemaker (Commandos, De Oost)
  • Pierre Bokma (Tonio, Mocro Maffia, Mijn Vader is een Vliegtuig).
  • De stem van ADD wordt vertolkt door Sander van de Pavert (Lucky TV)

Credits Captain Nova

Speelduur: 85 min.
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Genre: Familiefilm
Regie: Maurice Trouwborst
Scenario: Lotte Tabbers en Maurice Trouwborst
Cast: Kika van de Vijver, Marouane Meftah, Anniek Pheifer, Hannah van Lunteren, Pierre Bokma, Ricky Koole, Robbert Bleij, Yahya Gaier, Sander van de Pavert e.v.a.
Producenten: Keplerfilm, Derk-Jan Warrink, Koji Nelissen
Releasedatum: 1 december
Distributeur: Gusto Entertainment

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.