logo-liggend-wit-donkerblauw

Drink jij al Captain Kombucha?

Gezond bezig zijn – iedereen is er mee bezig, maar soms kan het ook op een manier die je niet zo snel verwacht. Op een manier waarbij je eigenlijk juist het tegenovergestelde verwacht. Zoals frisdrank. Ik zie alle gezondheidsmensen al huiveren. Frisdrank! Suikerbommetjes met prik! Maar het kan ook anders, zoals de gefermenteerde kombucha. Combineer zo’n gezonde frisdrank met heerlijke smaken, en je komt uit bij Captain Kombucha. Niet voor niets een regelrechte hit. Deze natuurlijke gefermenteerde drank komt in zes frisse smaken en is ook nog eens 100% biologisch.

Wat is kombucha

Of wat is komboecha, want zo wordt het in Nederland vaak geschreven. Eigenlijk is kombucha een zoete ijsthee, die door een fermentatieproces minder zoet is gemaakt. Bepaalde bacteriën doen zich tegoed aan het suiker in het drankje, waardoor het drankje niet alleen minder zoet wordt, maar ook een fris zuurtje krijgt. Dankzij de gistcultuur zou het drankje veel gezondheidsvoordelen hebben.

Verrassend kombucha

Hoewel kombucha een beetje vreemd in de oren klinkt, is het toch niet zo’n heel vreemde smaak. Ikzelf zou het omschrijven als een minder zoete appelcider. Steeds meer mensen raken bekend met de smaak van Kombucha en ook het woord Kombucha raakt inmiddels steeds meer ingeburgerd. Velen drinken het inmiddels dagelijks vanwege de gezondheidsvoordelen of simpelweg als een beter alternatief voor suikerrijke frisdranken. Captain Kombucha speelt in op de groeiende behoefte naar meer verfijnde en bijzondere smaken buiten het reguliere aanbod aan dranken.

Bruisende gezondheidsvoordelen

Captain Kombucha heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zo draagt het bij aan een natuurlijke detox van je lichaam en verhoogt het je energie. Daarnaast bevat het onder andere verschillende aminozuren en enzymen. Een biologische bruisende drank die ook nog eens heerlijk smaakt. Captain Kombucha is te verkrijgen in een aantal heerlijke en toegankelijke smaken; Original, Ginger Lemon, California Raspberry, Pineapple Peach Splash, Cayenne Pepper, Coconut Summer Beach. De eerste drie smaken zijn nu ook verkrijgbaar in een literverpakking.

De literverpakkingen van Captain Kombucha zijn o.a. verkrijgbaar bij Marqt. De 400 ml varianten zijn o.a. verkrijgbaar bij Marqt, Albert Heijn, Body & Fit, Gezond en Wel, Ekoplaza.

Ook kom je Captain Kombucha tegen bij verschillende health clubs en take-away locaties.

NIEUW: nu ook in cans

Gezond met een bijzondere smaak; Captain Kombucha is een regelrechte hit. Vanaf nu is Captain Kombucha ook in een 250 ml can verkrijgbaar. Deze natuurlijke gefermenteerde drank komt in frisse zomerse smaken en is ook nog eens 100% biologisch.

Steeds meer mensen raken bekend met de smaak van Kombucha. Velen drinken het inmiddels dagelijks vanwege de gezondheidsvoordelen of simpelweg als een beter alternatief voor suikerrijke frisdranken. Captain Kombucha speelt in op de groeiende behoefte naar meer verfijnde en bijzondere smaken buiten het reguliere aanbod aan dranken.

Je koopt de nieuwe cans bij AH en AH to GO

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Nancy Plaskie avatar
  Nancy Plaskie

  Ik heb een maagontsteking en volgens vrienden zou kombouchathee helend werken maar is de frisdrank hetzelfde als de zakjes kombouchathee(warme drank) mvg nancy

  1. Dennis van Houts avatar

   Goedemiddag Nancy, bedankt voor je vraag. Deze Captain Kombucha wordt op de vertrouwde kombucha-wijze gemaakt, maar let wel: we zijn geen medisch platform. Kijkend naar de drank: thee is natuurlijk heel anders dan koolzuurhoudende frisdrank. Buiten het punt dat het wellicht dezelfde stoffen zou bevatten (waarschijnlijk in andere mate), heb je met een thee een heel andere drank in handen dan een gekoelde frisdrank.

   1. ward avatar
    ward

    gepasteuriseerde thee heeft geen probiotische eigenschappen meer, dus er is geen werking behalve dat de drank minder suiker bevat.
    men kan beter echte kombucha kopen ipv van deze brol

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.