
Laten we eerlijk zijn: Captain America: Brave New World echt stukken beter kunnen zijn. Al vrij in het begin merkten we op: dit is echt wel heel slecht geacteerd! Het ergste is misschien wel het ontbreken van verrassingen, mysteries en bijzondere verwikkelingen. Er wordt te veel uitgelegd. Denk aan de gesprekken met Samuel Sterns. Hoe koelbloedig kun je een gesprek voeren met zo’n man?
Wachten tot de Rode Hulk gedoofd is
Een slimme zet zou bijvoorbeeld een verrassende onthulling in de laatste akte zijn geweest. Stel je voor dat Disney de Red Hulk niet zo nadrukkelijk in de marketing had verwerkt. Dan was de transformatie van Harrison Fords president Ross in Red Hulk echt een schok geweest. In plaats daarvan wisten we precies wat eraan zat te komen en wachtten we simpelweg tot het moment daar was. Het resultaat? Een grote knokpartij en… dat was het.
Bekijk de trailer van Captain America: Brave New World
Veel actie, weinig impact
Ondanks de kritieken die je overal leest, moet ik Marvel toch nageven dat Captain America: Brave New World niet de slechtste MCU-film is. De beste zeker niet, dat mag duidelijk zijn 😉 maar de actie zit goed in elkaar en er schuilt onder de strakke pakjes van Captain America, de nieuwe Falcon en de talloze verhaallijnen stiekem een prima politieke thriller in het verhaal. Anthony Mackie komt niet zo natuurlijk over als Chris Evans en maakt er een soort jonge Will Smith-persiflage van, en het blijft natuurlijk een ‘superheld’ met een high-tech pak en een te goed hart, maar op zich zet hij een goede Captain America neer.



Chaos alom
Het gaat ook een beetje mis op de enorme hoeveelheid verhaallijnen die het verhaal kent. Er komen zo veel personages bij die even in de spotlight moeten komen, waardoor ze er te snel weer uit moeten stappen en plaats moeten maken voor het volgende element. Er zijn dus te veel plots, te veel verhaallijnen. Daardoor komen rollen als die van Seth Voelker en Samuel Sterns gewoon niet genoeg aan bod om indruk te maken. Misschien zijn er ook wel te veel schurken, ieder met hun eigen dubbele agenda. Tel ze maar eens op: dat zijn heel wat agenda’s! Voeg daar nog een waslijst aan nieuwe helden en terugkerende gezichten uit eerdere MCU-series aan toe en het wordt al snel een zooitje. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar misschien als ze de film langer hadden gemaakt… was er meer ruimte om die verhaallijnen te ontwikkelen! Want… waarom is iedereen zo gebrand op Ademantium? Wat is er mis met Vibranium? En hoezo die enorme Eternals-hand in het water?
Productie
Naast Anthony Mackie schitteren ook Danny Ramirez, Shira Haas, Xosha Roquemore, Carl Lumbly, Giancarlo Esposito, Liv Tyler, Tim Blake Nelson en Harrison Ford in de film. De regie is in handen van Julius Onah, en de film wordt geproduceerd door Kevin Feige en Nate Moore, met Louis D’Esposito en Charles Newirth als uitvoerende producenten.
Ga direct naar Captain America: Brave New World op BOL.com.
Recensie over Captain America: Brave New World
Laat ik meteen even roepen: Captain America: Brave New World is niet zo slecht als de critici roepen. Is hij echt goed? Nee, dat ook niet. Maar hij is wel goed genoeg om je twee uur te vermaken, hoewel de film heel wat vragen oproept die niet beantwoord gaan worden. Er zitten gelukkig genoeg leuke scènes in om de film toch de moeite waard te maken, zoals de gevechten en het nieuwe vibraniumpak. Toch voelt de film als een samenraapsel van ideeën zonder echte richting. Het is de vierde Captain America-film, maar veruit de minst indrukwekkende. Misschien willen ze te veel verhaallijnen en filmreeksen met elkaar verbinden. Het was een leuke gimmick, maar waarom stappen ze daar niet gewoon van af?
Score: 6
Informatie
Titel: Captain America: Brave New WorldUitgever: Marvel
Tijdsduur: 120 minuten
Genre: Actie.
Kijkwijzer:



