logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Candy Cane Lane

Op Prime Video kun je genieten van de nieuwe Amazon Original kerstfilm Candy Cane Lane, met Eddie Murphy in de hoofdrol. In deze kerstkomedie speelt Eddie Murphy, Chris, een echte kerst-fanboy die eigenlijk leeft voor de feestdagen. Zelfs de namen van zijn kinderen kun je koppelen aan kerstmis! Dit jaar lopen de gemoederen hoog op: er is een grootse televisieshow in hun straat, een wedstrijd voor wie het mooist gedecoreerde huis heeft. Chris is vastbesloten om dit jaar de wedstrijd van het ‘best versierde’ huis in zijn buurt te verdienen… om daarmee 100.000 dollar in de wacht te slepen!

Over Candy Cane Lane

Tijdens zijn zoektocht naar toffe kerstdecoraties stappen Chris en zijn dochter een kleine, onopvallende winkel tegen. De excentrieke dame heeft fantastische kerstdecoraties, waarmee Chris zeker de show zal stelen. Maar er is iets vreemds met de verkoopster aan de hand. Het is namelijk een elf! En wanneer Chris per ongeluk een deal sluit met de elf Pepper om zijn kansen op de winst te vergroten, wekt zij met een magische spreuk het bekende Amerikaanse kerstliedje ‘12 Days of Christmas’ tot leven. Alle elementen uit dat kerstlied komen tot leven en maken het leven van Chris en zijn familie een stukje chaotischer.

De betovering verbreken

Er is echter een addertje onder het gras: Chris moet zorgen dat hij gouden ringen verzameld, die zich hebben verspreid onder de magische kerstlied-elementen. Doet hij dat niet? Dan tovert Pepper hem om tot een glazen ornament en zal hij zijn dagen moeten slijten in de kerstwinkel van deze ondeugende elf. Met het risico de feestdagen voor zijn familie te verpesten, moeten Chris zijn vrouw Carol en hun drie kinderen in een race tegen de klok proberen om Pepper’s betovering te verbreken, magische wezens te verslaan en Kerstmis te redden voor het te laat is…

streaming-banner-prime-video

Magische kerstsfeer

Met bijzondere personages en een vleugje onverwachte chaos, dompelt Candy Cane Lane het publiek onder in de betoverende kerstsfeer, waar de magie van de feestdagen tot leven komt.

Bekijk de trailer van Candy Cane Lane

Ik kan niet wachten tot de wereld Candy Cane Lane kan ontdekken. Het is altijd mijn droom geweest om een kerstfilm te maken, maar ik wilde iets vernieuwends en verrassends brengen. Eddie Murphy en deze geweldige cast zorgen voor de humor, het ademt het kerstgevoel en zal iedereen recht in zijn hart raken.

Regisseur Reginald Hudlin

Cast

 • Chris – Eddie Murphy
 • Carol – Tracee Ellis Ross
 • Pepper – Jillian Bell
 • Ken Marino
 • Nick Offerman
 • Robin Thede
 • Chris Redd
 • D.C. Young Fly
 • Anjelah Johnson-Reyes
 • Thaddeus J. Mixson
 • Genneya Walton
 • Madison Thomas
 • Nancy Lenehan

Over de makers

Wat deze film speciaal maakt, is dat regisseur Reginald Hudlin, Eddie Murphy en producent Brian Grazer voor het eerst sinds de klassieker Boomerang weer met elkaar samenwerken. Het script is geschreven door Kelly Younger, geïnspireerd op zijn eigen jeugdherinneringen aan Candy Cane Lane in El Segundo, Californië.

Geregisseerd door: Reginald Hudlin
Geschreven door: Kelly Younger
Geproduceerd door: Ron Howard, Brian Grazer, Eddie Murphy, Karen Lunder, Charisse Hewitt-Webster
Uitvoerend geproduceerd door: Doug Merrifield

streaming-banner-prime-video

Titel: Candy Cane Lane

Recensie over Candy Cane Lane

Candy Cane Lane pakt bekende elementen uit het kerstverhaal en doet er duidelijk zijn eigen ding mee. Het tilt Kerstmis naar een eigentijds plateau en steekt ook even de draak met verschillende kersttradities, zoals het overmatig decoreren van huizen. De wedstrijd op tv is een leuk element, maar te veel overdreven naar mijn smaak. Het past ook niet bij de sfeer van de rest van de film. Daar druisen een race tegen de klok, wat ouderschapsproblemen, kinderen die hun eigen weg moeten bewandelen en een wel heel stijlvol geklede ‘black santa’ de boventoon. Een leuke kerstfilm dus, met een aantal dikke moralen erin verweven. Gelukkig is de film over het algemeen niet zoetsappig of flauw. Hij is fraai uitgewerkt (uitgezonderd de glazen ornamenten, die met CGI vast vloeiender hadden kunnen bewegen) en zorgt zeker voor een avondje plezier.

Score: 8


Informatie

Titel: Candy Cane Lane
Uitgever: Prime Video
Tijdsduur: 112 minuten
Genre: kerstfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.