logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zomerse wereldgerechten: Canadese BeaverTails

Ottawa is de hoofdstad van Canada, maar het is wat ons betreft ook de culinaire hoofdstad van Canada. Van Maple Taffy’s, winterijslolly’s, tot een 44-gangen diner in Atelier Restaurant en natuurlijk Beavertails. Dit gebakje in de vorm van een beverstaart is een favoriet van locals. Het bestaat sinds 1978, toen Pam en Grant Hooker de Beavertail verkochten op een lokale markt net buiten Ottawa. Je vindt ze in zoete en hartige vorm: gefrituurd deeg dat getopt wordt met marshmallows, chocolade, banaan en maple syrup of met bijvoorbeeld Poutine. Als je naar Ottawa gaat dan tippen wij de Byward market. Hier kun je in de Beavertail winkel het krokante stukje Canadese hemel proeven. Maar deze zomer is het ook een aanrader om een Beavertail zelf te maken en mee te nemen naar het strand of de picknick. Dat wordt genieten!

Foto (c) Ottawa Tourism
Recept (via Lieb Management) van Not Quite Nigella


Recept: BeaverTails

BeaverTailsVoorbereiding: 1 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Canada
Genoeg voor: 10

Dit heb je nodig

  • 60 ml lauw water
  • 2,5 theelepels droge gist
  • 120 ml warme melk
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 160 gr bloem
  • 160 gr volkoren meel
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • Citroenpartjes

Zo maak je het

  1. Mix de gist en het warme water in een mengkom. Laat 3 minuten staan.
  2. Voeg de suiker, melk, eieren, zout en gesmolten boter toe en roer alles door elkaar. Meng de bloem en het meel en voeg toe om een zacht deeg te maken. Kneed ongeveer 5 minuten met een deeghaak of 8 minuten met de hand. Het deeg moet soepel en elastisch zijn.
  3. Leg het deeg in een ingevette kom; dek af met plasticfolie en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten.
  4. Druk het deeg plat en verdeel het dan in 10 gelijke porties. Laat, afgedekt met theedoeken, 10 minuten rusten.
  5. Meng, terwijl de deegballen rusten, de suiker met de kaneel in een brede, ondiepe schaal.
  6. Rol één bal tegelijk uit tot een ovaal van ongeveer 1 cm dik; dek opnieuw af met een handdoek en leg op een met bloem bestoven oppervlak.
  7. Verhit ongeveer 4 centimeter olie in een frituurpan of een grote, hoge pan. Wacht tot de olie een temperatuur van 195 graden bereikt.
  8. Leg het deel in de hete olie en bak 2-3 minuten per kant. Haal het eruit met een tang en laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Bestrooi de BeaverTails met kaneel en suiker; draai om zodat beide kanten bedekt zijn en schud overtollig suiker eraf.
  10. Knijp vers citroensap over het deeg en eet terwijl ze warm zijn.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.