logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Camping Oosthoek, Nathalie Pagie

camping oosthoek recensie

Hoewel heel veel thrillers vertaald zijn, hebben we in onze kikkerlandjes ook heel wat schrijftalent zitten. Eén daarvan is Nathalie Pagie, die je misschien kent van de thriller Helsinki. In Camping Oosthoek neemt ze je mee naar de Brabantse camping Oosthoek, waar je de echtscheidingsadvocate Diane van Assendelft leert kennen. Ze is getrouwd met zelfstandig aannemer John en heeft samen met hem drie kinderen.

Politie op de stoep

Het gaat goed met het gezin. Tenminste, zo denkt Diane. Tot ze op een nacht uit bed worden gebeld door de politie, die haar een uithuiszeggingsbevel overhandigen (doen ze dat ’s nachts?). Ze zullen hun chique villa moeten verlaten en hun luxe leventje even vaarwel moeten zetten. John blijkt namelijk enorme schulden gemaakt te hebben, waar ze niets vanaf wist. En John? Die is nergens meer te bekennen. Met haar drie kinderen ondergebracht bij een vriendin, heeft Diane de handen vrij om op onderzoek uit te gaan. Al snel verneemt ze dat John ontvoert is, en dat er een flink bedrag aan losgeld wordt gevraagd. 10 miljoen euro… dat heeft ze helemaal niet! Wat nu?

Camping Oosthoek

Uit blinde paniek besluit Diane te vluchten en komt op de vervallen Camping Oosthoek terecht. Daar leert ze de criminele campingbaas Franco Bergmans kennen, die haar onderdak biedt in een oude caravan. Hij kan Diane zelfs helpen met het losgeld, mits zij hem wil helpen met een riskante klus. Zo komt Diane in aanraking met het criminele circuit, waar ze stiekem best goed in blijkt te passen. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Het losgeld is in een mum van tijd bij elkaar gesprokkeld en zo kan ze John weer ‘vrijkopen’. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?


Ga direct naar Camping Oosthoek op BOL.com.

Recensie over Camping Oosthoek

Het vlotte verhaal van Camping Oosthoek weet je snel in te pakken als geen ander. De omgevingen zijn herkenbaar genoeg om Nederlands te lijken, maar worden verder niet met naam en toenaam genoemd. Het verhaal wordt vanuit verschillende standpunten verteld. Diane is natuurlijk de hoofdpersoon, maar ook rechercheur Bart Bannink en crimineel Franco komt met zijn Brabantse accent (Ferry van Undercover, anyone?) komt aan het woord. Zo beleef je het verhaal best intens en zoef je door de pagina’s heen. Het is een bijzonder verhaal met wat spannende momenten, maar ook zeker met een paar situaties die je toch even laten glimlachen.

Score: 8


Informatie

Titel: Camping Oosthoek
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s:
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022589243
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.