logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: CoD: Modern Warfare III


Het is soms moeilijk te bevatten dat sommige gamefranchises al sinds jaar en dag bestaan. Misschien komt dat ook omdat ik veel van die games vanaf de eerste dag heb meegemaakt (en hoe cru is het om te beseffen dat die games al zo oud zijn?). Zo gaat de Call of Duty-serie zijn twintigste levensjaar in, waarbij het stevig steunt om beproefde concepten en onderdelen.

Vaste onderdelen van Call of Duty

Zo bestaat ook Call of Duty: Modern Warfare 3 uit een filmische sprint door een spannende campagne. Daarin speel jij een heuse actieheld, die rennend van controlepunt naar controlepunt missies moet voltooien. De tweede: Call of Duty is een multiplayer arena, waarbij je in teams van vrienden of vreemden de strijd moet beslechten. Tot slot is er vaak een wrede zombiemissie, waarbij je op alles mag schieten wat beweegt. Toch komt niet alles lekker uit de verf van deze (qua leeftijd) volwassen gamereeks.

Fantastische vormgeving

De game ziet er fantastisch en realistisch uit – zelfs de gezichten in de tussenfilmpjes zien er natuurlijk uit, iets dat nu toch nog een hele prestatie is. Je sprint en glijdt, slaat ramen in en als je in de multiplayer wordt neergeschoten, spawn je in een oogwenk weer terug. Tof is dat de Slide-Cancelling weer terug is, waarbij je direct rechtop kunt staan terwijl je aan het sliden bent. Jammer genoeg laat de campagne wat te wensen over. Het verhaal is dun en wankelt, maar de missies zelf zijn ook eenvoudig en rechtlijnig. Er is geen vrijheid voor eigen inbreng of variatie.

Aanpassingen

De multiplayermodus van CoD:MW3 levert echter een toffe functie op, dat behoorlijk steunt op het gebruik van wapenhulpstukken die je kunt verzamelen en gebruiken. Je kunt op die manier wapens samenstellen die beter op jouw speelstijl passen, waardoor het spelen een stuk aangenamer en leuker wordt. Daarnaast komen er oude fanfavoriete locaties terug, maar ren je ook rond in nieuwe gebieden en arena’s. Vooral dankzij kleine tweaks in de besturing van je held, de nieuwe kaarten en de fantastische vormgeving maakt MW3 voor de fans van shooterfights zeker een must-have. In de arena’s kom je trouwens in teams terecht met een gelijkwaardig niveau, zodat je vol goede moed de strijd kunt ingaan.

DMZ

Voor coöperatieve gamers is er MWIII Zombies, een grote herziening van de DMZ van vorig jaar. In deze gamemodus dring je als team van drie een stad binnen. Daar zoek je naar wapens en materialen om je wapens te upgraden. Onderweg moet je je een weg banen door hordes zombies, om zo de kaart in beeld te brengen en alle buit te looten. Hoe dieper jouw team zich in de stad begeeft, hoe groter de uitdaging en beloningen. Zo wordt je telkens beter en sterker en kun je dus ook betere missies aan. Het is een toffe modus en legt wat extra gewicht in de schaal door het concept van DMZ naar een post-apocalyptische wereld te brengen.


Ga direct naar Call of Duty: Modern Warfare 3 op BOL.com.

Recensie over Call of Duty: Modern Warfare 3

Eigenlijk is het best lastig om een centraal cijfer te geven aan een game als dit, omdat het heel concreet bestaat uit drie totaal verschillende onderdelen, ieder met zijn eigen kwaliteiten en gebreken. Het is natuurlijk ook heel persoonlijk waar jouw voorkeur ligt: ga je voor de zombies of missies, of trek je er met vrienden op uit om als één geheel over het strijdveld te denderen? CoD: MW3 is daarmee een soort allemansvriend voor fans van first-person shooters geworden, waarbij de gewezen prettige besturing, de fantastische graphics en klinkende geluidseffecten alleen maar bijdragen aan de feestvreugde. De missies van de campagnemodus zijn echter wat mager en er zijn her en der nog wat kleine puntjes te verbeteren, maar dat kan nog worden rechtgetrokken in toekomstige updates.

Score: 8


Info

Call of Duty: Modern Warfare 3
Uitgever: Activision
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 69.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.