logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Call of Duty: Modern Warfare 2


Modern Warfare 2 is wreed en hard. Daar wordt je aan alle kanten ook voor gewaarschuwd. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft met Call of Duty geen oorlogs-sim ontwikkeld, hoewel het er akelig realistisch uitziet, maar een snelle fps, waarbij elk schot telt. Dat zorgt voor een enorme spanningsboog en heel wat frustratiemomenten, maar ook voor het vieren van welverdiende successen.

Realisme in een game

Call of Duty is zo populair omdat het spel een wankele scheidingslijn tussen fantasie en realiteit bewandelt. De wapens zijn bijvoorbeeld zo realistisch uitgevoerd, dat zelfs de ballistiek, de terugslag en de geluiden overeenkomen met het echte product. Dat je het aan alle kanten nog kunt aanpassen met accessoires en extra’s, naarmate het spel vordert, geeft alleen maar meer invloed op jouw spelgedrag. Maar door dat realisme komt er een grotere druk op jou als speler. Een paar goed gemikte kogels en het is voorbij! Je bent kwetsbaar. Dat betekent: sluipen, kruipen en schuilen. Maar is daar wel tijd voor?

Merchandise koop je bij:

Single player campagne

De Modern Warfare 2-campagne zorgt voor de nodige uren vermaak (en training). Het is niet veel anders dan zijn voorganger, maar dat is op zich ook niet vreemd. Het spelconcept is namelijk nauwelijks veranderd. Ook hier is het credo: beweeg langzaam en schiet snel; denk tactisch en maak gebruik van elk voordeel dat je kunt vinden. Zo reis je via 17 missies langs Mexico, Spanje, Amsterdam en verder. De omgevingen zien er briljant uit, de next-gen mogelijkheden worden optimaal benut om een bijna beangstigend realistische wereld neer te zetten. Het neemt je mee naar de straten van Amsterdam, gevangeniscomplexen en booreilanden – en ik ben er eigenlijk van overtuigd dat als je er eens echt in zou rondlopen, je alle hoekjes zou herkennen.

Multiplayer

De snelheid en actie komt vooral naar voren in de multiplayer. Je pikt er zo de ervaren spelers uit, die je in een mum van tijd neermaaien zodra je een ruimte binnenkomt. Het is in de multiplayergames echt zoeken naar de balans tussen snelheid en sluipen, waarbij het tweede eigenlijk de voorkeur geniet. Luister vooral goed naar je omgeving, want ieder signaaltje dat je mee kunt pikken kan je een voordeel opleveren. En ja, ook het herladen van een geweer maakt geluid, dus let erop om je tegenstander te vinden… en doe het zlf met beleid om je hachje te redden.

Kies je wapens

Tijdens ieder gevecht kun je jouw wapens kiezen die bij jouw speelstijl horen. Ga je voor close range shotguns, de allround assault rifles of liever voor een marksman-geweer en je pistool? Door die keuzes (en later de aanpassingsmogelijkeden) kun je Call of Duty: Modern Warfare 2 helemaal naar je hand zetten, waarbij het spel het effect van de wapens en de afstand tot je tegenstander heeft geperfectioneerd: de afstand tot je vijand heeft niet alleen meer effect op de baan van je kogels, maar ook op het effect op het slachtoffer! Het aanpassen van je wapens biedt je een enorme hoeveelheid keuzes, die niet altijd even toegankelijk zijn ingericht – daar is nog wat werk aan de winkel, om ze op zijn minst toegankelijker te maken (en misschien wat te verkleinen).


Ga direct naar Call of Duty: Modern Warfare 2 op BOL.com.

Recensie over Call of Duty: Modern Warfare 2

CooleSuggesties topper

Call of Duty: Modern Warfare 2 is niet het meest vernieuwende spel, maar maakt wel een paar sprongen. Het meest opvallende daarbij is het tempo, dat flink omlaag moet. Door de toegevoegde laag van realisme ben je kwetsbaarder dan ooit. Schuilen en sluipen is daardoor een stap belangrijker! De wapens voelen en klinken levensecht, de omgevingen zijn beangstigend realistisch vormgegeven. De MW2-campagne is een goed beginpunt voor je training. De aanpassingsmogelijkheden voor de wapens zijn behoorlijk overweldigend, maar we zien de updates daaromtrent graag tegemoet!

Score: 9


Info

Call of Duty: Modern Warfare 2
Uitgever: Activision
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.