logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Call of Duty – Black Ops 4 wordt de spannendste tot nu toe


Maak je gereed, want Black Ops is terug! De meest gespeelde serie uit de Call of Duty geschiedenis keert 12 oktober terug met de lancering van Call of Duty: Black Ops 4, met ruige, all-in grondgevechten. Black Ops 4 legt de lat hoog voor de multiplayer-modus met tactische gameplay en keuze uit verschillende personages, samen met drie Zombies ervaringen; het grootste aanbod dat ooit bij een lancering is uitgebracht. Ook komt het Black Ops universum tot leven in een unieke Battle Royale ervaring genaamd Blackout, met bekende personages en locaties van de vier Black Ops games.  Met Call of Duty: Black Ops 4 transformeren Activision en de award winnende studio Treyarch het bestaande universum, bekend bij honderden miljoenen fans, tot de grootste gameplay ervaring uit de serie ooit. 

“Treyarch geeft onze community met Black Ops 4 meer manieren om samen met vrienden te spelen dan ooit tevoren. Ze introduceren betekenisvolle innovaties aan ieder element van de game, waaronder een next-level tactische multiplayer waar je écht moet samenwerken met je team, het grootste zombies aanbod ooit en Blackout, waar de grootste Call of Duty map in de geschiedenis het universum van Black Ops samenbrengt”, zegt Rob Kostich, EVP en GM, Call of Duty. “Meer dan 200 miljoen spelers noemen Black Ops hun thuis en hebben samen meer dan 15 miljard uur gespeeld. Het is een ongelofelijk sterke community die ons heeft geïnspireerd het innovatieve gameplay design naar nieuwe hoogten te brengen.”

De lancering van Call of Duty: Black Ops 4 staat gepland voor 12 oktober op PlayStation 4, Xbox One en PC. Fans die de game nu pre-orderen krijgen toegang tot de Call of Duty: Black Ops 4 Private Beta*. Black Ops 4 voor de PC biedt een volledig geoptimaliseerde ervaring die voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty exclusief beschikbaar is via Battle.net, Blizzard Entertainment’s online gaming service.

Call of Duty: Black Ops 4 biedt volop actie met ruige grondgevechten, nieuwe niveaus van personalisering en tactische gameplay, een variatie aan nieuwe wapens, maps en modes voor de ultieme Black Ops multiplayer ervaring. Ook keert het bekende Pick 10 systeem terug, samen met een serie innovaties op het gebied van wapenbesturing, gevechtsflow, gezondheidsherstel en multiplayer beweging. Black Ops duikt in de wereld van de multiplayer, waarbij de spelers de Specialists echt leren kennen – wie zijn ze, waarom bestaan ze en welke gevechten ze samen aangaan – terwijl ze de gameplay eigen maken in solo- en multiplayer gevechtservaringen. Black Ops 4 biedt een combinatie van nieuwe en terugkerende Specialists, elk met hun eigen unieke wapens, uitrusting en speelstijl. Spelers zijn sterk in hun eentje, maar onverslaanbaar wanneer ze als een team samenwerken.

“Black Ops 4 is verreweg de meest ambitieuze game die ooit door ons team ontwikkeld is”, zegt Dan Bunting, Co-Studio Head, Treyarch. “Vanuit de kern draait het bij Black Ops altijd om het uitdagen van de gevestigde standaard en het lef om de gameplay in nieuwe richtingen te sturen. Met Black Ops 4 hebben we een ervaring ontwikkeld voor alle speelstijlen en vaardigheidsniveaus, van casual tot competitief. Het voegt een extra tactische laag toe waarbij uitmuntendheid wordt beloond. Het voelt gewoon heerlijk om te spelen.”

Met het 10-jarige jubileum van de originele Call of Duty Zombies, biedt Black Ops 4 voor het eerst ook een geheel nieuwe en ongekende Zombies ervaring met drie volledig uitgeruste Zombies ervaringen vanaf de lancering: IX, Voyage of Dispair en Blood of the Dead. Met spannende nieuwe avonturen, een geheel nieuwe cast van personages en een sluwe nieuwe vijand, biedt Black Ops 4 Zombies zenuwslopende gameplay en uiteenlopende Easter Eggs waar de community van zal gaan smullen. Zombies biedt meer personaliseerbare actie dan ooit tevoren, met nieuwe systemen voor het maken en voltooien van community-uitdagingen en mogelijkheden voor spelers te verbinden. Black Ops 4 herintroduceert moeilijkheidsgraden en een in-game tutorial om nieuwe spelers aan boord van het Zombies-universum te krijgen, terwijl hardcore spelers de mogelijkheid krijgen om voor de zwaarste uitdaging te gaan. Bovendien biedt Zombies Rush, de nieuwe hoog tempo modus, verleidelijke nieuwe uitdagingen voor grijze veteranen en een nieuw gameplay tempo voor nieuwkomers.

Naast de onthulling van de Multiplayer en Zombies introduceert het team ook Blackout – de nieuwe Battle Royale-stijl ervaring dat het herkenbare van Black Ops’ snelle, vloeiende, loop-en-schiet actie combineert met een nieuw uitdaging om te overleven in een Black Ops setting van ongekende grootte. Blackout is een ervaring die ongekend is voor andere games of modes in de geschiedenis van Call of Duty, waarbij spelers materialen moeten verzamelen, strategisch moeten nadenken, het tegen elkaar moeten opnemen en het zien te overleven om te winnen.  Met de grootste map ooit gebouwd in Call of Duty – 1.500 keer groter dan Nuketown – stuurt Blackout spelers op ramkoers terwijl ze spelen met klassieke personages uit de geschiedenis van de Black Ops serie, waaronder de originele Call of Duty Zombies Origins cast. Strijdt solo of in team, terwijl je deelneemt aan diverse gevechten met grond-, lucht- en zee voertuigen in een omgeving als nooit tevoren. Spelers zullen hun favoriete Black Ops map locaties tegenkomen en een beroep kunnen doen op een enorm arsenaal aan wapens en uitrusting in een alles-of-niets speel ervaring.

“De Black Ops community is erg belangrijk voor ons, dus we wisten dat we echt iets speciaals als Blackout moesten leveren voor onze fans, de grootste map die we ooit ontwikkeld hebben in Call of Duty. We hebben onszelf en onze technologie tot het uiterste gedreven,” aldus Mark Gordon, Co-Studio Head, Treyarch. “Hetzelfde geldt voor onze pc community. Ze hebben ons geïnspireerd en ertoe aangezet om een nieuwe standaard te ontwikkelen voor de pc, van dedicated servers en beveiliging tot volledige optimalisatie en pools die zowel Black Ops als Battle.net waardig zijn.”

Voor pc werkt Treyarch samen met Beenox, die nauw samenwerken met Blizzard om Black Ops 4 te optimaliseren voor Battle.net. Nooit eerder in de serie heeft er zo’n groot team ontwikkelaars samengewerkt aan een pc versie. Black Ops 4 voor pc heeft een ongelimiteerde framerate, 4K resolutie en HDR, biedt ondersteuning voor ultra-wide monitoren en uitgebreid de mogelijkheid voor spelers om de prestaties en visuele kwaliteit van hun specifieke hardware aan te passen. Bovendien kunnen spelers naast de vooraf ingestelde besturingsopties, waaronder opties voor linkshandige spelers, kiezen om hun toetsenbord- en muisbesturing volledig naar eigen voorkeur aan te passen. Treyarch en Beenox hebben nauw samengewerkt met het team van Blizzard om Battle.net’s sociale sytemen, beveiliging en server stabiliteit toe te passen op Black Ops 4.

Call of Duty: Black Ops 4 wordt uitgegeven door Activision en is ontwikkeld door Treyarch met extra ontwikkelingsondersteuning van Raven Software en pc ontwikkeling  met Beenox. 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.