logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Call of Duty: Black Ops 3 krijgt een nieuwe uitbreiding: Descent


COD 3 Descent, het derde uitbreidingspack voor Call of Duty: Black Ops III, is inmiddels beschikbaar – voor de Playstation 4 welliswaar. Voor andere consoles staat de uitrol ingepland voor een later moment. In deze uitbreidingsset reis je af naar vier unieke locaties en beleef je geheel nieuwe zombie-ervaring!

Cryogen

De nieuwe locaties van de DLC zijn Cryogen, Rumble, Berserk en Empire. De nieuwe zombiewereld speelt af in Gorod Krovi. Want waarom niet een iets-Russisch aandoende naam voor wat extra creepy sensations? De vier nieuwe omgevingen zijn stuk voor stuk uniek en spannend, en vragen om een geheel eigen speelstijl. In Cryogen speel je in een soort vriesgebouw waarin criminelen zijn ingevroren. Je speelt binnenshuis, in een klein oppervlak. Trappen, buizen en duisteren hoekjes geven genoeg mogelijkheden om je te verstoppen en te sluipen, en bijvoorbeeld door wallrunnen je vijanden te belagen. Omdat de actie zich in het pakhuis afspeelt is de effectieve wereld best klein.

Empire

Empire is de echte topper. Call of Duty-fans kennen hem misschien al, daar is de map al eerder gebruikt. Bijna letterlijk, hoewel hij een coole make-over heeft gekregen door een Romeins sausje. De wereld van Empire ziet er indrukwekkend uit, met veel mogelijkheden om lekker sneaky rond te lopen. Gelukkig, want zelf ben ik meestal bar slecht in de directe massale confrontaties.

Rumble

De wereld Rumble is er eentje waarbij je in een stadion rondrent waar nomaliter robotgevechten worden gehouden. Je weet wel: van die gigarobots. Genoeg ruimte dus om rond te rennen en elkaar te lijf te gaan, in deze echt unieke omgeving. Daarbij heb je de keuze om onder het stadion rond te rennen in de keldergewelven, of op het speelveld. daar tussenin loopt een smal gangetje, wat een mooi opwachtpunt is voor je vijanden. En andersom.. Zo lang de teams zich op de boven- of onderverdieping rondbewegen is alles cool, maar bij een wisseling wordt het toch wel chaos!

Berserk

Ga je liever het verleden in? In Berserk begeef je je tussen de Vikingen. Nou ja, een verlaten dorp van vikingen dan. Een gaaf vormgegeven dorpje, dat zich kenmerkt door het compacte formaat. Het is dan ook wel een heel klein dorpje. Eigenlijk meer een soort trekkershut! Niet altijd even leuk, maar wel een map met een enorme vaart en dynamiek – en de nodige frustraties! COD 3 zombie

De zombies komen! Gorod Krovi

Natuurlijk kan een door zombies geïnfesteerde wereld niet ontbreken. Dat is echt wel een dingetje geworden in deze reeks, en heeft dan ook meer dan voldoende aandacht gekregen. Het is inmiddels een redelijke soap geworden van de Origin die strijden tegen de zombies. Maar dat is niet het enige, want er zijn nog andere mythische wezens ontdekt: draken! En dat maakt het nog een stukje spannender. De draken hebben namelijk bezit genomen van Stalingrad en zullen de stad met alles wat ze hebben verdedigen. En dat is vooral veel vuur… DLC-packs zijn altijd een beetje tricky. Aan de ene kant geven ze je oude game een nieuwe boost door nieuwe content toe te voegen. Aan de andere kant: misschien ben je er al helemaal op uitgekeken. En doet zo’n DLC het spel dan nog wel wat goeds? Met deze pack heb je een vijftal nieuwe levels, waarbij de zombies en de romeinen indrukwekkend zijn. Een leuke aanvulling dus, maar de keuze is en blijft aan jou!

Games koop je online bij:

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.