logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Café de laatste druppel, Nicki Thornton

In het derde en hopelijk nog lang niet het laatste deel van de Sep Seti-mysterie reeks is Sep nu eindelijk begonnen met zijn opleiding. In het eigenaardige stadje Egriaheim (een anagram van magie hier) is, zoals je nu waarschijnlijk al verwachtte, magie. Er zijn veel leerlingen die ze in de magische wereld aspiranten noemen. Die komen allemaal naar Egriaheim om opgeleid te worden door de beste leraren. Maar als Sep de opdracht krijgt van Angelique om te blijven wachten in café De Laatste Druppel raakt er op het terras een meisje (Mirthe Roest) betoverd door een dodelijke betovering.

Dodelijke Sluimer

Die dodelijke betovering wordt Dodelijke Sluimer genoemd. Er waren bij het café nog drie andere kinderen, namelijk Wikke Stengel, Kris Toermalien en Bloem Tuimel. Ook Gwen, de bazin van het café was er. Volgens Sep’s redenering kon praktisch iedereen het gedaan hebben aangezien Mirthe buiten op het terras zat. Hij heeft wel een heel erg slecht moment uitgekozen om naar deze magische stad toe te komen. Nooit eerder is er zo’n ongeval gebeurt. Er zijn natuurlijk wel wat geintjes over en weer van de aspiranten. Het zou mogelijk zijn dat het een uit de hand gelopen geintje is. Maar die kans achtte Sep klein. Hoe zou een aspirant namelijk zo’n heftige en moeilijke betovering moeten kennen, laat staan onder de knie kunnen krijgen? Het is dus waarschijnlijker dat de min of meer duistere Calamus, leraar van de jongen die Wikke Stengel heette, het gedaan zou hebben. Sep zelf krijgt les van de ietwat verstrooide mevrouw de Jonge. Die overigens al een aspirant had dus nu is Sep een soort van bonus aspirant. Maar heel veel leert hij niet van mevrouw de Jonge. Vooral schoonmaken en ingrediënten halen.


Ga direct naar Café de laatste druppel op BOL.com.

Recensie over Café de laatste druppel

CooleSuggesties topper

Zoals op de achterkant van het boek staat geciteerd:”Echt een onwijs spannend en heerlijk magisch verhaal!” Daar ben ik het dus volkomen mee eens. Het einde is ook nog eens een complete plot-twist wat altijd leuk is. Dit derde deel vind ik al met al het beste boek uit de serie Sep Seti-mysterie reeks.

Score: 9


Informatie

Titel: Café de laatste druppel
Auteur:
Uitgever: De Fontein Jeugd
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789026154669
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.