logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeautjes kunnen ook heel duurzaam

Ben je op zoek naar leuke cadeautjes voor speciale gelegenheden? Dan zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om deze uit te zoeken en te kopen. Webshops met cadeau artikelen zijn er genoeg maar het is natuurlijk ook altijd leuk om zelf eens op pad te gaan en mooie en toepasselijke cadeautjes waar je een ander blij mee maakt uit te zoeken. Denk je ook aan het milieu? Dan hebben we nog wel een paar tips voor je.

Tip 1: Kies voor een cadeau dat bij de ontvanger past

Cadeautjes kopen voor een ander is altijd leuk om te doen en misschien vind je ook nog wel wat leuks voor jezelf. Ben je wel bewust bezig met het milieu, ook als je iets voor een ander uitzoekt? Dan is het tegenwoordig niet al te ingewikkeld om cadeautjes te kopen die goed voor milieu, mens en dier zijn. Kijk om te beginnen voor een presentje dat bij de ontvanger past en waar hij of zij ook daadwerkelijk wat aan heeft. Nuttige cadeautjes kunnen ook gewoon heel leuk zijn.

Tip 2: Kies voor biologische en duurzame producten

Wil je iemand bijvoorbeeld wat fijns geven voor onder de douche of in bad? Kies dan milieubewuste en biologische producten. Die worden gemaakt onder omstandigheden die niet zwaar belastend zijn voor het milieu en zijn dus vele malen beter dan bepaalde traditionele producten. Ook milieuvriendelijk ziet er tegenwoordig leuk uit en is prima spul om te gebruiken. Je zet al een goede stap in de richting naar een beter milieu door te kiezen voor producten met zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal of waarvoor gerecycled materiaal voor wordt gebruikt.

Tip 3: Kijk hoe groen iets gemaakt wordt

Zoek je een passend cadeautje voor een speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld een jubileum? Ook dan kan biologisch, niet dierlijk en zeker niet getest op dieren ook leuk zijn. Je kunt zeker ook super fijne cadeautjes vinden waaraan geen dierlijke grondstoffen te pas gekomen zijn en die op een milieubewuste manier vervaardigd zijn. Kijk daar gewoon altijd even goed naar. Groen heeft tegenwoordig allang niet meer het ‘geiten-wollen-sokken-imago’ maar je bent er gewoon goed mee bezig.

Tip 4: Ga zelf voor groen vervoer

Ga je naar zelf naar de stad om te shoppen? Denk dan ook groen en ga met de fiets, het openbaar vervoer of rijd met je elektrische auto. Ben je op redelijk onbekend terrein en zoek je graag op voorhand al een goede plek om je auto op te laden? Raadpleeg GRID zodat je weet waar je terecht kunt en wat voor laadpas je nodig hebt om de accu op te laden.

Tip 5: Kies de groenste bezorgdienst

Beter nog: bestel je cadeautjes online en doe dit tijdig. Veel webshops werken tegenwoordig samen met vervoerders die ook elektrisch rijden en daarmee het milieu sparen. Als je voor de optie wat later bezorgen gaat, is de CO2 uitstoot minder dus dat is helemaal goed om te doen. Het milieu is daar ook bij gebaat want zo wordt er een ideale bezorgroute gemaakt waarbij zo min mogelijk kilometers worden afgelegd.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.