logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeautips voor natuurliefhebbers

Natuurlijk geef je om de wereld om je heen, maar sommigen leven echt voor het buitenleven. Ze doen er alles aan om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden… en om zoveel mogelijk van de wereld om hen heen te genieten. Zie hier een aantal te gekke cadeautips voor natuurliefhebbers!

Komoot je weg

Ken jij Komoot al? Dat is een geweldige database met wandel- en fietsroutes, die je vanuit jouw smartphone kunt gebruiken. En dat is niet alles: de routes zijn ook over te zetten naar een aantal smartwatches, waaronder de Polar Grit X, Apple Watch en Samsung Galaxy Watch. Zo heb je de route altijd binnen handbereik. Ben je meer een fietser? Dan zijn er een aantal fietscomputers waar je de Komoot-routes op kunt overzetten. Zo hoef je nooit meer te verdwalen! De routes zijn verkrijgbaar voor jouw eigen provincie, maar ook voor grotere delen van de wereld… voor alle Komoot-routes in de hele wereld betaal je slechts 29,99 euro. Een geweldig cadeau voor natuurliefhebbers die er graag op uit trekken. Naast rustige wandel- en fietsroutes zijn er overigens ook ruigere routes, voor je mountainbike of trailrunning, beschikbaar. Meer weten? www.komoot.com

Lekker chillen

Lekker genieten van de natuur hoeft je niet heel veel zweet te kosten… lekker genieten op het strand of in een grasveldje is ook een heerlijke manier om van de natuur te genieten. Met een mooi, groot kleed zorg je bovendien dat je geen zand en vuiligheid op je kleren of eten krijgt… daarvoor heb je een fijn kleed nodig. Mag ik je even voorstellen aan de zandvrije strandlakens van Tesalate? Onze bevindingen met dit laken hebben we al eerder omschreven in onze review over het Tesalate strandlaken. Maar met een dubbel laken zorg je ineens voor een dubbel zo groot oppervlak, een perfecte plek voor het hele gezin om op plaats te nemen, of om met zijn tweetjes op te liggen. Het voordeel van dit laken is niet alleen dat het geen zand vasthoudt, maar het is ook nog eens heel stevig, absorbeert vocht als de beste (mocht je per ongeluk morsen) en is zowel compact als licht. Heel praktisch dus om mee te nemen in je tas! Je kunt deze dubbele strandlakens verkrijgen in verschillende motieven. Kijk voor meer informatie op www.tesalate.com.

Coffee to go

Een kopje koffie helpt je om je dag goed te beginnen. Toch is een coffee to go geen goed idee. Waarom niet? Nou… eigenlijk vooral vanwege de beker, die na gebruik direct de afvalberg op kruipt! Gelukkig zijn er goede alternatieven. Ikzelf vond dit een goede vondst: de Stojo koffiebeker is namelijk niet alleen herbruikbaar, maar ook opvouwbaar. Na gebruik stop je ‘m zo in je tas of jaszak. Hij is lekvrij, prettig om uit te drinken en compact op te bergen. Bovendien is hij er in verschillende maten: de Mini heeft een inhoud van 236 ml is en speciaal voor de kleinere – en espressodrinkers onder ons. De beker is 11 cm hoog en kan naar 5 cm ingeklapt worden. De Pocket Cup heeft een inhoud van 355 ml, is 12 cm lang en kan ook ingeklapt worden tot 5 cm. De Biggie is een nog grotere variant, met een inhoud van 473 ml. Hij is 14 cm lang en kan ingeklapt worden tot 5 cm. De grootste beker van Stojo is de Titan. Hij heeft maar liefst een inhoud van 709 ml. Ideaal voor een middagje sporten of een koffie XL tijdens een lange werkdag. Ingeklapt is de Titan 6cm, dus ook deze beker kan na gebruik weer handig compact opgeborgen worden. Alle Stojo bekers hebben een hittebestendige sleeve, voor een goede grip bij zowel koude als warme dranken. De grootste formaten hebben een bijgeleverd siliconen rietje.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.