logo-liggend-wit-donkerblauw

Cadeautips – een leuk cadeautje voor iedereen

Nieuwjaar, kerstmis en verjaardagen, allemaal hebben ze iets gemeen. Inderdaad, in elk van de gevallen wordt er van jou verwacht dat je opnieuw met een leuk cadeautje aankomt. Het cadeautje moet niet alleen leuk zijn, het moet er ook nog eens trendy uitzien en het liefst nog een beetje origineel. Maar hoe vind je zo’n cadeau? In dit artikel heb ik voor jou enkele van de leukste altijd goed cadeautips op een rij gezet. Eerst zullen we dieper ingaan op wat je met een cadeau wil bereiken, zodat je de beste keuze kunt maken.

cadeau strik

Wat moet een cadeau uitstralen?

Als iemand zijn geschenk in ontvangst neemt, wat moet dan het eerste zijn dat in zijn hoofd opkomt? Voor je een leuk cadeautje gaat kiezen, is het belangrijk om na te denken wat het moet uitstralen. Voor je partner wil je waarschijnlijk een cadeau dat liefde en tederheid uitstraalt, voor een goede vriendin wil je misschien een cadeau om haar te laten zien dat ze erg belangrijk voor je is. De uitstraling van een geschenk, bepaalt al in grote mate wat je best kan kiezen.

Onderliggende reden cadeautje?

Geef je het cadeau om een bepaalde reden? Of wil je misschien dat het cadeau een speciaal effect kan teweegbrengen. Voor kinderen wordt er bijvoorbeeld regelmatig gekozen voor een educatief cadeau. Je kan bijvoorbeeld een educatief gezelschapsspel cadeau geven of een informatief en tegelijk leuk boek. Zo kunnen ze leren en spelen op hetzelfde moment. Voor volwassenen kiest men dan weer vaak voor een ontspannend cadeau. Een weekendje weg, een dagje naar de sauna, etc.

De drie leukste cadeautips

Genoeg theorie, welke cadeautjes kan je in praktijk het beste kopen?

Het eerste cadeautje dat ik zeker zou durven aanraden, is een gepersonaliseerd cadeau. Dat kan iets zijn als een mok of een doosje chocolade met jullie foto erop, maar ook een snijplank met een ingegraveerde tekst. Een gepersonaliseerd cadeau toont de ontvanger dat je echt moeite voor hem/haar hebt gedaan.

Een tweede tip voor een leuk cadeautje zijn cadeaupakketten. Weet je niet goed wat je voor iemand moet kopen? Een pakket is origineel en bevat altijd wel iets wat de ontvanger echt gelukkig maakt. Je kan er weinig mee verkeerd doen, want er bestaan enorm veel verschillende soorten. Je hebt cadeaupakketten met zeepjes, cadeaupakketten met een heerlijk flesje drinken.

luchtballon

Als derde idee om je wat inspiratie te geven, zou je ook kunnen kiezen om een belevenis te schenken. De meest geschonken belevenissen zijn een weekendje weg of een restaurantbezoek, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Wat de meeste mensen graag nog wel eens zouden doen, maar meestal niet uit zichzelf doen, is bijvoorbeeld naar de dierentuin gaan. Mag het wat meer kosten? Dan kan je ook eens een ballonvaart cadeau geven. Zet op het kaartje wel dat de gelukkige jou uiteraard mag uitnodigen op zijn ballonvaart. Het voordeel van deze cadeaus is dat de ontvanger meteen het gevoel heeft dat je gezocht hebt naar iets wat hij leuk vindt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.