Cadeautip: zelf een kraampakket maken en versturen

Wanneer iemand in je omgeving een kindje verwacht is het leuk om een zo origineel mogelijk cadeau te geven. Naast een goede kinderwagen kopen, een mooie box om in te liggen en te spelen en zachte kleertjes hebben baby’s nog best wat nodig. Ga je liever voor een écht uniek cadeau? Maak dan een heus kraampakket voor de toekomstige mama en haar baby(s). Een kraampakket maken en versturen is een pakket waarin de jonge ouders verrast worden met leuke en handige cadeaus die ze kunnen gebruiken tijdens de eerste dagen en weken samen met hun kleintje. Je kiest zelf wat je in het pakket stopt, waardoor je het heel persoonlijk kunt maken. In dit artikel lees je meer over hoe je een volledig kraampakket kunt maken.

Kies voor een persoonlijk kraampakket

Een pakket versturen is natuurlijk het leukst wanneer de moeder en vader van de baby worden geraakt met cadeaus. Daarom is een persoonlijk kraampakket met cadeautjes die echt passen altijd een goed idee. Een kraampakket bevat cadeaus die het jonge gezin de komende zeven of tien dagen kan uitpakken. Soms maak je ook een dergelijk pakket die je kunt geven vlak voor de zwangerschap. Maak zelf de keuze voor het soort pakket en kies in beide gevallen in ieder geval voor een persoonlijke noot. Zo kun je bij het cadeau voor dag 1 spelen met de naam van de baby (wanneer je die al weet). Laat bijvoorbeeld een knuffeltje, een beker of een armbandje bedrukken met de naam of kies voor een slabbetje of rompertje waar de naam op geborduurd is.

Voeg zelfgemaakte cadeaus toe

Een persoonlijke kraambox is uiteraard niet compleet zonder cadeautjes die zelfgemaakt zijn. Dit soort cadeautjes maken het geheel misschien juist wel persoonlijk. Je hoeft niet eens heel creatief te zijn om wel creatieve cadeaus toe te voegen. Misschien kun je wel een beetje breien of weet je exact hoe je een mooi schilderijtje schildert. Of wellicht maak je altijd de heerlijkste taarten! Waar je ook voor kiest; feit is dat een zelfgemaakt cadeau eigenlijk altijd wordt gewaardeerd. Een cadeau hoeft zeker niet duur te zijn, het feit dat je moeite doet voor een zelfgemaakt cadeau is vaak al onbetaalbaar. Heb je zelf al kinderen? Dan is het ook leuk om je kinderen wat te laten maken voor mama en baby.

Knuffels en speelgoed

Natuurlijk mag een knuffeltje ook niet ontbreken in het kraampakket. Omdat je al een heel pakket verstuurt, is een kleine knuffel voldoende. Denk aan een wollig beertje of een lieve muizenknuffel. Veel kinderen hebben een lievelingsknuffel die ze al vanaf baby af aan bij zich dragen. Kies voor een lekkere zachte knuffel zodat het kindje er heerlijk mee kan knuffelen. Let er ook op dat er geen harde details aan het knuffeltje zitten, zoals harde oogjes of knoopjes. Dit geldt ook voor speelgoed, iets dat ook goed in een kraampakket past. Hierbij kun je denken aan een rammelaar, een speeltje voor in bad of een lekker zacht knuffeldoekje.

Kraampakket met cadeaus voor mama

Vergeet zeker niet om alleen cadeaus toe te voegen voor de baby. De moeder heeft immers negen maanden lang een kindje gedragen én gaat bevallen of heeft een bevalling gehad. Hoe fijn is het om dan een cadeautje te ontvangen waar je echt wat aan hebt op dat moment. Hierbij moet je denken aan verzorgende producten of items waarmee de moeder even flink kan relaxen. Denk aan een abonnement voor een tijdschrift, een pakket met maskertjes, lotion en crèmes of een bon voor de sauna. Wil je haar echt even flink verwennen? Dan kun je ook nog kiezen voor een mooi sieraad met een bijzondere herinnering aan de zwangerschap.

Kraampakket met cadeaus voor papa

Natuurlijk is het logisch dat je niet direct denkt aan de vader van de baby wanneer je presentjes shopt. Waarom niet? Heel simpel: de moeder heeft immers het grootste deel van het werk gedaan. Toch is het wel leuk om ook wat voor de papa in het kraampakket te stoppen, al is het alleen al voor de grap. Denk hierbij aan oordopjes, een speentje of een sigaar. Voor veel mannen is het traditie om een sigaar te roken wanneer ze een kindje hebben gekregen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar cadeaus met een knipoog moeten altijd kunnen toch?

Er zijn nog veel meer producten en items die je in een kraampakket kunt stoppen. Een goede aanvulling van bovenstaande lijst zijn bijvoorbeeld kleertjes, verzorgingsproducten, een babyboekje en/of fotocadeaus. Niets is natuurlijk verplicht; het mooiste van een kraampakket is dat het vanuit je hart komt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.