logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeausuggesties voor kookliefhebbers

Het is niet altijd makkelijk om leuke cadeaus te vinden voor vrienden of familie. Soms moet je ook even ‘out of the box’ denken en gewoon besluiten iets te kopen waarvan jij vind dat het bij ze past. Een dubbel persoonlijk cadeau op die manier, want het zegt niet alleen iets over de ontvanger, maar ook iets voor jou. Hieronder vind je een paar leuke cadeausuggesties voor kookliefhebbers!


Laura’s Bakery Receptenboek

Auteur: Laura's Bakery Receptenboek

Laura’s Bakery is een fenomeen op zich. De website van Laura Kieft heeft zich ontpopt als een waar walhalla voor bakliefhebbers, jong en oud. Laura geeft op haar website tips en recepten voor de best mogelijke resultaten op bakgebied, van zoet tot hartig. Alles tovert ze uit de oven. Het is lastig om na een bezoekje aan haar website niet meteen de oven aan te zwengelen. Laura;s Bakery Receptenboek is een veelzijdig instrument om de lekkerste recepten in te verzamelen. De recepten worden bij elkaar gebonden door kunststof ringen. Daardoor kun je de tabbladen en receptbladen makkelijk van plek wisselen. Mocht je dus meer hartige dan zoete gerechten hebben, meer salades dan drankjes of gewoon een andere indeling wil maken? Dan kun je de 12 meegeleverde tabbladen (die geen markering bevatten, afgezonderd een frisse foto van fruit) van plek laten wisselen.

Het boek bevat 176 pagina’s die je kut vullen met jouw siccesrecepten. Iedere pagina kun je zo uit het boek pakken en op een andere plek vastzetten, zodat je ze bijvoorbeeld op alfabet kunt ordenen. Om je recepten te pimpen krijg je 16 stickervellen ter beschikking. Voor losse knipsels om uit te proberen zit er een kunststof ziplockzakje achter in het boek, altijd handig. De receptenkaarten zijn licht van kleur. Er zijn 9 recept voor de ingrediënten en 20 regels voor het recept zelf. In de kantlijn kun he het aantal porties (of de diameter van de bakvorm) invullen, de bereidingstijd en bewaartips. Sommige receptenkaarten zijn aan twee kanten met een receptenkaart bedrukt, andere bladen hebben aan de ene kant en receptenkaart, aan de andere kant gewoon subtiele lijntjes. Persoonlijk had ik hogere regels willen zien – nu moet je best klein schrijven, wat zo lastig leest tijdens het koken).

Score: 8

Ga direct naar Laura’s Bakery Receptenboek op BOL.com.

Soep, soeper, soepst

Auteur: Soep, soeper, soepst

Iedereen heeft zo zijn eigen recepten voor een lekkere, hartverwarmende soep. Eigenlijk best logisch, want heel veel kan er (eerlijk gezegd) niet misgaan aan een soep. Toch is de ene kom de andere niet. Wat maakt soep nu zo lekker… en wat zijn de beste recepten? Anya van de Wetering verzamelde er honderden en bundelde ze al eerder in de Soepkalender. Dit handzame boekje is wat prettiger om bij de hand te houden. Dankzij de unieke vorm kun je hem gewoon op het aanrecht neerzetten, zodat je hem makkelijk kunt lezen. In theorie, dan. Vorm gaat hier boven functie, zo lijkt. Er is bijna 75% van de pagina voorbehouden voor een ullistratie of een eenvoudige foto. Onderin vind je in het kort een opsomming van de ingrediënten (achter elkaar, niet als een nette rij) en de stappen waarin je de soep moet bereiden (ook deze: achter elkaar, niet uitgesplitst per stap. Jammer genoeg ontbreekt ook de kooktijd/voorbereidingstijd. Daardoor mist het op twee fronten een praktisch doel van een kookboek. Overzichtelijkheid en helderheid zijn belangrijk. De recepten zijn origineel en bijzonder – dat moet wel gezegd. Bijzonder vond ik vooral de vegetarische soep waar op het eind toch nog gerookt spek en cervelaat aan moet worden toegevoegd. Die moet door de selectie zijn geglipt, dat kan niet anders.

Score: 6

Ga direct naar Soep, soeper, soepst op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.