logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeausuggestie: spelletjestijd!

De donkere winterse dagen nodigen uit om gezellig rond de tafel te kruipen om een leuk spel te spelen. En dat hoeven natuurlijk geen lange, uitgebreide strategiespellen te zijn! Hieronder lees je vier tips om mee aan de slag te gaan. Ieder spel heeft een unieke manier van spelen en brengt op een andere manier gezelligheid aan tafel. Enjoy!

HINT GO 100% NL

Het hilarische partyspel HINT in een speciaal 100% NL-jasje! HINT GO 100% is een cooperatief spel – je moet samenwerken om de winst te behalen. Dat maakt het al met een een stuk leuker en gezelliger aan tafel! Net als in het grote bordspel HINT moet je hier jouw teamgenoten hints geven door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën om die typisch Nederlandse begrippen te raden. Bereid je dus maar vast voor op het neuriën van veel Nederlandstalige liedjes, Nederlandse sportbegrippen en typische gebruiken te tekenen, uit te beelden of te omschrijven. Speel HINT om een hint te krijgen, een hint te geven of om een hint te stelen!

Ga direct naar HINT GO 100% NL op BOL.com.

Time’s Up! Party

In Time’s Up Party moet je het wel opnemen tegen een ander team (of andere teams). Weet jij met jouw team zo veel mogelijk kaarten te verdienen binnen de tijd van de zandloper? Het is een heel snel en vlot spel. In Time’s Up Party heb je slechts 30 seconden en 3 rondes de tijd om met jouw team zo veel mogelijk kaartjes te omschrijven en raden! In de eerste ronde mag je een beschrijving geven. Zo kun je Cleopatra bijvoorbeeld omschrijven door koningin van Egypte te zeggen. In de tweede ronde mag je nog maar één woord zeggen, bijvoorbeeld piramide. In de laatste ronde moet je het woord of de persoon uitbeelden. Maar doe dit wel snel, want je hebt maar 30 seconden. Voor je het weet, is de tijd op!

Ga direct naar Time’s Up Party op BOL.com.

Pandemic

Strijd tegen ziektes die de wereld bedreigen! In het coöperatieve bordspel Pandemic zijn er verschillende zeer gevaarlijke ziektes uitgebroken over de hele wereld. Je bent lid van een eliteteam ziektebestrijders wiens missie het is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen tegen deze enge ziektes voordat de situatie uit de hand loopt. Heb jij de juiste motivatie en eigenschappen om de mensheid te redden?

Ga direct naar Pandemic op BOL.com.

Exploding kittens

In dit hilarische kaartspel gaat het om één ding: overleven. In het kaartspel zitten namelijk exploderende kittens verstopt, die je niet wil trekken. Ben jij de laatst levende speler? Dan ben je automatisch de winnaar van Exploding Kittens! Dit tactische spel dat Russische roulette combineer met exploderende kittens is een spel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Het spel is eigenlijk heel makkelijk te spelen en te begrijpen. Wanneer je aan de beurt bent, speel je één van de actiekaarten in je hand. Dit kunnen kaarten zijn zoals Ontmantel of Voorspel de Toekomst, welke je kan gebruiken om Exploding Kittens te ontlopen. De Ontmantel kaart zorgt ervoor dat jij je tegenstander vloert en met de Voorspel de Toekomst kaart kan je de aanval helemaal ontlopen.

Ga direct naar Exploding Kittens op BOL.com.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.