logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeaus voor jongens en mannen die je bij de boekhandel haalt

Last-minute cadeautjes zijn soms een echte uitdaging. Een kleinigheidje om aan te vullen, een extra cadeautje omdat je iets vergeten bent of een bestelling te laat binnen zal zijn… of gewoon omdat het helemaal bij die persoon past: veel mensen lopen onterecht aan de boekhandel voorbij als ze op zoek zijn naar een leuk cadeau. Drie suggesties voor jong en oud!


Recensie over Lachen! Geronimo’s beste moppen

Lachen! Staat vol met Geronimo’s beste moppen. De scheurblok heeft een mooi formaat en staat vol met grappige moppen en leuke grapjes. Op iedere pagina staat bovendien een passende illustratie, uit een van de vele boeken over Geronimo Stilton. Op de achterkant van iedere pagina vind je bovendien een kleurplaat waar je mee aan de slag kunt. Hoe veelzijdig wil je het hebben? De grappen zijn toegankelijk en grappig, niet discriminerend of beledigend. Soms zijn ze wat eenvoudig, wat het vooral interessant maakt voor jonge lezertjes. Tussen alle moppen in zijn er een paar pagina’s met een leeg kader, waar je zelf een mop in kunt schrijven. De bewaarfunctie is door het scheurblok-model niet echt aanwezig, dat is jammer. Bovendien zou het nog leuker zijn als er ook echt een datum op stond, zodat je een echte (be)scheurkalender hebt. Aan de andere kant: nu kun je er op ieder moment van het jaar mee beginnen! Lachen! Geronimo’s beste moppen kost 9,50 euro.

Score: 7


Ga direct naar Lachen! Geronimo’s beste moppen op BOL.com.


Recensie over No Mistakes

Fouten bestaan niet, dat is de insteek van No Mistakes van Keiko Agena. Soms weet je gewoon nog niet wat het resultaat moet worden! In dit creatieve journal ga je op ontdekkingsreis voor wat goed is, en wat je echt als fout kunt betitelen. Dit is dan ook een heerlijk boek voor iedereen die overkritisch is naar zichzelf of te perfectionistisch. Het kan niet altijd honderd procent naar jouw mening zijn, soms moet je het doel een beetje laten varen! Veel van de creatieve opdrachten hebben te maken met jou emoties en gedachten. Wat maakt je boos, wat zou je graag hebben of kunnen, wat is jouw talisman? Allemaal kleine opdrachten die niet fout kunnen zijn, zo lang ze maar uit jouw persoon komen. En daar kun je lekker mee aan de slag in dit boek. Teken, knip, plak, schrijf, scheur… alles mag, zo lang je maar antwoord geeft op de open vragen in het boek. Tussen de opdrachten door zal het je helpen met mediteren, ademhalen, bewegen, tot rust komen en nog veel meer. Sommige pagina’s zijn dan ook een tikje zweverig, maar ga er in mee. Kijken wat het je brengt! Een perfect boekje voor creatievelingen, chaoten, perfectionisten, stresskippen, managers en scholieren. No Mistakes kost 13,50 euro.

Score: 8


Ga direct naar No Mistakes op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Bureauplanner

Een wat? Ja – je leest het goed. Een bureauplanner. Een grote agenda met een ringband, die je zo maar *hops* op je bureau kunt zetten. Niet voor je huiswerk, opdrachten of andere taken. Daar heb je een to-dolijst of agenda voor. Een bureauplanner is juist om te plannen. Om geen dingen te vergeten. Schrijf er verjaardagen op, de dag dat je vriendin of vrouw jarig is, wat je deze week nog echt moet doen, dat soort dingen. Een to-dolijstje voor de week dus, met belangrijke dingen die je anders zo maar zou kunnen vergeten. En ja, er kan overlap in zitten met je agenda, zonder twijfel. De opzet van de bureauplannet is heel eenvoudig. Per pagina zie je zeven kolommen, voor iedere dag van de week 1. Links van alle kolommen zie je Niet Vergeten. Onder de weekplanning staan vakken voor Belangrijk, Taken en Notities, met een klein vierkant maandkalendertje voor de grote lijn. De kalender heeft geen datumnotering en weeknummers, dat is wel een minpuntje. Die zul je zelf moeten toevoegen met de stickers op de achterkant (waar je ook genoeg stickers voor hebt om de rest te pimpen). Daarnaast is het een stoere agenda die je op je bureau kunt zetten, zodat je altijd een goed overzicht hebt zonder je agenda tevoorschijn te moeten toveren en open op je bureau te leggen. Deze bureauplanner kost 14,99 euro.

Score: 7


Ga direct naar Bureauplanner op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.