logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo kies je het beste cadeau voor kinderen in 4 stappen


Er staat binnenkort een kinderverjaardag op de planning en je weet niet wat voor cadeau je moet kopen. Dit komt jou vast en zeker bekend voor. Geen zorgen, in dit artikel geven we coole suggesties zodat jij een cadeau vindt waar het kind echt gelukkig van wordt.

Stap 1: bepaal het budget

Als eerste is het belangrijk om jouw budget te bepalen. Zorg ervoor dat je weet hoeveel je wil besteden. Dit kan ook een range zijn, van bijvoorbeeld €10 tot €15. Hierdoor vallen er al veel cadeaus af. Zo zorg je ervoor dat de keuze uit cadeaus minder groot wordt.

Stap 2: kijk wat er op het verlanglijstje van het kind staat

Het makkelijkste is om op het verlanglijstje van het kind te kijken. Zo weet jij precies wat hij of zij wil hebben. Het is hierbij wel belangrijk dat je kijkt of het cadeau niet dubbel gekocht wordt. Via sommige website kan het kind een verlanglijstje samenstellen en kunnen mensen afvinken als zij een cadeau hebben gekocht. Heeft het kind een papieren verlanglijst? Bespreek dan met de ouders wat je gaat komen. Zo voorkom je teleurstelling en krijgt het kind geen dubbel cadeaus.

Stap 3: levensfase

Heeft het kind geen verlanglijst of staat er geen geschikt cadeau tussen? Volg dan de stappen verder. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een kind van 3 jaar, dan ga je in een heel ander straatje kijken dan dat je op zoek bent naar een cadeau voor een kind van 11 jaar. Een kind van drie jaar gaat spelenderwijs de wereld ontdekken, terwijl een kind van 11 jaar al veel verder is in de algemene ontwikkeling. Aan de hand van de levensfase kan jij al een richting voor het cadeau kiezen. Een cadeau kan educatief zijn, maar ook praktisch zoals een rugzak. Dit is bijvoorbeeld een geschikt cadeau voor een 12 jarige jongen, omdat hij zeer waarschijnlijk naar de middelbare school gaat.

Stap 4: hobby`s van het kind

Je weet nou jouw budget en in welke levensfase het kind zit. Als het kind een specifieke hobby heeft, dan kun je daar een cadeau voor bedenken. Stel voor dat het kind van voetbal houdt en jouw budget 50 euro is. Voor een kind van drie jaar kan je een zachte voetbal kopen, terwijl je voor een kind van 11 voetbalkaartjes kan kopen voor een voetbalwedstrijd. Als je alle stappen combineert, kom je vanzelf op creatieve cadeau-ideeën.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.