logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cadeausuggesties met een educatief tintje

Ondanks dat de scholen een tijdje dicht zijn geweest, blijven kinderen nieuwsgierig en leergierig. Sterker nog: ze bedenken steeds weer nieuwe dingen om te ontdekken en hun horizon te verbreden!  Greer Hughes, consulent-directeur Mindset van WGSN, legt uit: “Ouders gaan op zoek naar nieuwe interactievormen met hun kinderen via creatieve educatieve spelletjes en leermiddelen. We zien dat interactief en boeiend ‘edu-tainment’ zoals LEGO Education zowel thuis als in de heropende scholen een basisitem wordt.” Wij gingen eens op zoek op het enorme aanbod van Amazon.nl naar leuke items voor de feestdagen… met een educatief tintje.

Creatieve suggesties

Net zoals ouders een eigen plekje nodig hebben als thuiskantoor om zich beter de kunnen concentreren en presteren, ontstaan er in onze woningen ook steeds meer nieuwe zones zoals ‘speel-’ of ‘studieruimtes’, waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan. Creativiteit en plezier gaan hand in hand en maken steeds meer deel uit van het onderwijs, met whiteboards en wandkleden als populaire en gepersonaliseerde interieurdecoratie. Dankzij het brede aanbod van Amazon kun je echt one-stop-shoppen en voor iedereen alle cadeautjes in huis halen! Daarnaast is het maken van collages, plakboeken en upcycling populair.  

Spelenderwijs leren

Nu onderwijs steeds meer een gezinsactiviteit wordt, zijn op strategie en logica gebaseerde familiespelletjes en -activiteiten een perfecte oplossingen om leren en vrije tijd met elkaar te combineren. Games als Ticket to Ride leggen de nadruk op plezier en samenzijn waarbij kinderen en ouders samenwerken terwijl ze leren. Het bordspel Pandemic vertoont onheilspellende gelijkenissen met de huidige situatie in de wereld. We verwachten dat dit een populaire keuze zal zijn voor gezinspret die bovendien kinderen en tieners zal helpen om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar te verwerken.  

Sportief en energiek

Koudere maanden motiveren mensen minder om fit te blijven. Producten waarmee je als gezin op een leuke manier kunt samenzijn en tegelijk binnenshuis kunt sporten, zullen zeker aan populariteit winnen. Spelletjes zoals Stack 52 brengen spelers in beweging met verschillende gewichtsoefeningen en herhalingen voor elke kaart. Je vindt ze dit jaar hoogstwaarschijnlijk terug onder veel kerstbomen, naast klassiekers als Musical Chairs. Dansmatten en Nintendo’s Ring Fit zijn voor kleine video game fanaten een populaire manier om fit te blijven tijdens het gamen. 

Wil je meer inspiratie voor leuke sinterklaascadeaus? Kijk dan eens op dit uitgebreide wensenlijstje vol originele suggesties en echte must-haves!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.