Cacaodoppen als natuurlijke bodembedekker


Een natuurlijke bodembedekker die je tuin in één keer beschermt tegen onkruid en bedekt met een bodemvoedende laag. Dat zijn de bijzondere eigenschappen van cacaodoppen.

Cacaodoppen zijn vochtregulerend en zorgen er voor dat de bodem geen last heeft van snelle uitdroging. Gedurende een droge periode hoef je daarom minder te sproeien en tijdens overvloedige regenval zorgen cacaodoppen voor een goede drainage. Doordat de doppen diverse voedingsstoffen aan de bodem afgeven blijven planten sterker en wordt wortelrot tegengegaan. Het natuurproduct heeft een onkruidwerend effect waardoor chemische onkruidbestrijding niet meer nodig is. Ook slakken blijven op afstand en dat betekent goed nieuws voor bijvoorbeeld hosta-bezitters. De bladeren van deze populaire tuinplant blijven eindelijk gaaf en onaangetast.

Voor het beste resultaat verwijder je eerst het eventueel aanwezige onkruid en vervolgens strooi je de cacaodoppen in de tuin. Een laagje van 4-5 cm is voldoende voor een tuinseizoen zonder onkruid!

Kijk voor meer informatie op www.terrador.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.