logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Buzzer Battle, TDM publishing

buzzer games

Spellen met een zoemer hebben iets speciaals. Vraag me niet waarom, maar zodra er een drukknop in beeld komt, gaat bij mij de adrenaline al stromen. Er is geen discussie mogelijk wie als eerste een antwoord geeft, de haast is overduidelijk gevisualiseerd in die grote, ronde knop. In het geval van de Buzzer Battle spellen van TDM publishing geven de knoppen ook nog eens licht én geluid. De alarmbellen gaan absoluut rinkelen. Tijdens het spelen, maar ook daarvoor. Alle systemen staan op scherp! Wij probeerden De Grote Buzzer Quiz en Doodle Duel uit: twee spellen uit deze reeks partygames.

Speelgoed en spellen koop je bij:

grote buzzer quiz

Ga direct naar Buzzer Battle: De Grote Buzzer Quiz op BOL.com.

Recensie over Buzzer Battle: De Grote Buzzer Quiz

Dit is een ‘spel met de zoemer’ zoals ze ooit bedacht zijn. Je hebt één quizmaster en een aantal deelnemers. Iedere speler dobbelt, waarna de quizmaster een drietal kaartjes pakt met dat nummer. Iedere categorie kaartjes heeft namelijk een eigen nummer. En ieder kaartje bevat 2 vragen. Een ronde bestaat dus uit *slaat op buzzer* 6 vragen. Correct! Punt voor de recensent. Die is vast binnen. Hoe simpel kun je het maken? De vragen zijn heel divers en gaan over geschiedenis, algemene kennis, films, kunst, eten en drinken of beroemdheden. Maar pas op: sommige vragen zijn wel heel specifiek! Er zit dus echt wat bij voor iedereen. Let wel: hoe ouder je bent, hoe groter je algemene kennis is… en hoe beter je zult presteren in deze quiz. Toch zitten er genoeg vragen bij die juist de jongere garde perfect weet te beantwoorden. Klein minpuntje: witte tekst op gele kaartjes? Wie heeft dat bedacht?

Score: 8


Informatie

Titel: Buzzer Battle: De Grote Buzzer Quiz
Uitgever: TDM Publishing
Genre: partyspel
Tijdsduur: minuten.
Voor 3 tot 7 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 20 euro.

doodle duel

Ga direct naar Buzzer Battle: Doodle Duel op BOL.com.

Recensie over Buzzer Battle: Doodle Duel

In tegenstelling tot De Grote Buzzer Quiz draait het hier niet om algemene kennis of het beschikken over een onmetelijke hoeveelheid feitjes. Bij Doodle Duel draait het allemaal om tekenvaardigheden… en creativiteit. Iedere tekenopdracht bestaat namelijk uit drie kaartjes: Wie, Wat en Waar. Je kent het fenomeel misschien wel uit het afgelopen seizoen van Wie is de Mol, waarbij drie groepjes kandidaten ieder een stukje van de oplossing moesten schilderen. Welnu: eerst begint De Tekenaar van een team beginnen te tekenen. Zodra het antwoord duidelijk is, mag de speler op de knop drukken om het antwoord te geven. Echt haast zit hier niet achter, het is meer om aan te geven dat het volgende antwoord Het Antwoord moet zijn. Is het antwoord (of één van de drie delen) fout? Dan mogen de andere teams een gokje wagen en een klap op de buzzer geven. Hier komt het meer aan op snelheid en een gerichte mep op de knop.
Jammer genoeg heeft natuurlijk niet iedereen een even grote tekenvaardigheid. Sommige teams zullen daardoor echt in het voordeel zijn, of juist in het nadeel. Het is wel hilarisch om de drie verschillende onderwerpen met elkaar te combineren. Je krijgt echt heel grappige combinaties. In de doos vind je niet alleen de onderwerpkaartjes en de zoemer, maar ook een kleine tekenblok en twee potloden. Een groter whiteboard is overigens een stuk leuker om te gebruiken. Dat geeft je meer ruimte om snel te wisselen of een ander onderwerp te tekenen.

Score: 7


Informatie

Titel: Buzzer Battle: Doodle Duel
Uitgever: TDM Publishing
Genre: partygame
Tijdsduur: minuten.
Voor 4 tot 24 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 20 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.