logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Business talk: Hoe houd je je blog veilig en up-to-date?


WordPress-website-update-abonnement[1]Bloggen is een intensieve taak. Veel mensen kijken er een beetje minachtend naar, maar als je als kleine ondernemer een eigen blog op poten zet, kom je er al snel achter dat er heel wat meer bij komt kijken dan ‘leuke verhaaltje tikken’. Naast het hele probleem van het zoeken naar onderwerpen, afbeeldingen en het bijhouden van social media moet je er namelijk ook voor zorgen dat je site online blijft. Daarbij heb je twee keuzes: zelf doen of uitbesteden.

Tussenvorm

Ah wacht – er is meer! Je kunt natuurlijk zelf alles in handen houden, maar sommige elementen uitbesteden. Want hoe vervelend is het als je door een storing of een verkeerde update ineens geen toegang meer hebt tot je website? Want hoewel het heel erg goed is dat je alle onderdelen van je website up-to-date houdt, het kan soms ook mis gaan. Ikzelf heb het wel eens aan de hand gehad, dat ik na een update ineens niet meer kon inloggen. Of dat de hele opmaak van de website overhoop lag. Dat kost vaak uren (soms dagen) voor je alles weer op zijn pootjes hebt. Of je zet de backup terug… dan ben je in een minuutje klaar. Met een goede recovery service kun je met een gerust hart updaten en soms zelfs wat experimenteren. Gaat het mis? Dan klik je op de herstelknop en ga je een paar stappen terug.

Updaten

Zoals gezegd: een blog die helemaal up-to-date is heeft ook zijn voordelen. Het geeft je toegang tot extra functies, maar het gebeurt soms ook dat WordPress bepaalde elementen veranderd, waardoor plugins niet meer goed werken. Door die plug-ins updaten werkt alles weer naar behoren. Maar let op – zoals ik net heb geschreven kan het wel eens misgaan met zo’n update! Het komt namelijk wel eens voor dat bepaalde onderdelen van je WordPress installatie met elkaar botsen, waardoor storingen ontstaan en je site niet meer naar behoren werkt. Maak dus altijd eerst een goede backup. En kom je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen, dan is het altijd fijn als je kunt terugvallen op een betrouwbare partij. Bij wphandleiding.nl is het mogelijk om een support abonnement en update abonnement af te sluiten. Daarmee ben je altijd veilig en secure met de nieuwste updates. Gaat er onverhoopt iets mis bij het updaten, omdat de nieuwe onderdelen niet compatible zijn met jouw website, dan worden die fouten direct herstelt. Met het support abonnement kun je profiteren van professionele hulp, als je te maken hebt met technische problemen, bugs of storingen in je website. Dat is toch een veilig idee.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.