logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Bullet Train


Bullet Train is een heerlijke no-brainer actiefilm, die je meeneemt naar een bullet train die door Japan raast. De hele stijl is gebaseerd op de Japanse Anime-scene, wat al aangeeft dat je alles met een flinke korrel zout moet nemen (en dat het heerlijk over the top is allemaal). 

Vluchtige contacten

De hoofdpersoon van Bullet Train is Ladybug, gespeeld door Brad Pitt. Hij was ooit huurmoordenaar, maar laat zich nu voor andere klusjes inhuren. Zoals het laten stoppen van de trein, een koffertje stelen en er tussenuit piepen. Dat blijkt makkelijker gedacht dan gedaan, want er zijn meer kapers op de kust… en die zijn nog wel actief als moordenaar. Ladybug probeert net zijn leven op de rit te krijgen en weigert bijvoorbeeld een wapen te dragen, uit respect voor zijn woedebeheersingscursus. Zie je al waar het op aankomt? De ene na de andere excentrieke huurmoordenaar komt op Ladybugs pad, wat zorgt voor de nodige (gewelddadige, maar soms ook grappige) confrontaties.

Passagiers

Gaandeweg leer je verschillende huurmoordenaars kennen, ieder met hun eigen verhaal. Wat ook blijkt, is dat ze allemaal wel een bepaalde connectie met elkaar hebben. Het is daardoor niet altijd even makkelijk om elkaar het leven zuur te maken, zoals je begrijpt. Ondanks het lichte karakter van de film, zit er misschien toch wel een diepere betekenis in de film van lotsbestemming, samenhang en karma. Zitten we niet allemaal in een trein, die ons naar de eindbestemming van ons leven brengt?

De productie van Bullet Train

In deze film van regisseur David Leitch (Deadpool 2) is dat nog maar het begin van een wilde, spannende non-stoprit door het hedendaagse Japan. Verder met o.a. Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio en Sandra Bullock.

Trailer van Bullet TrainGa direct naar Bullet Train op BOL.com.

Recensie over Bullet Train

Bullet Train is een vermakelijke actiefilm vol actie en adrenaline. Onze hoofdpersoon Ladybug is daarmee in zijn ontkenningsfase, in zijn oor ingefluisterd door een mysterieuze sidekick, waardoor regelmatig wat geforceerde discussies ontstaan. De anime-introducties van de schurken, de net-niet-cartooneske personages en de oneliners van Brad Pitt maken het een leuke film, die je gegarandeerd een toffe avond zal bezorgen.

Score: 7


Informatie

Titel: Bullet Train
Uitgever: Sony Pictures
Tijdsduur: 126 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.