logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Buitenaardse bountyhunters van Killjoys, seizoen 1

killjoys-s1-dvd-2d Zin in een spannende science-fictionserie van de makers van Orphan Black en Lost Girl? an zit je bij Killjoys helemaal bij het juiste adres. De serie speelt zich af in de verre toekomst, in een ver planetenstelsel dat verdacht veel lijkt op dat van ons. En ook daar komt heel wat criminaliteit voor. Jammer genoeg is het planetenstelsel daar zo groot en uitgebreid, dat de dienstdiende ordehandhavers het niet meer kunnen overzien. De oplossing? Premiejagers! Avontuurlijk wildebrassen die graag op mensen jagen voor geld. En vrees niet: meestal moeten ze levend worden ingeleverd….

Quad

Killjoys speelt zich af in de Quad, een ver planetenstelsel. Er is een strak regime, maar dat staat op het punt om om te vallen. Zoals vaker gebeurt bij dat soort autoritaire partijen, natuurlijk. Er dreigt een revolutie uit te breken, en iedereen is in de opperste staat van paraatheid. Drie kleurrijke premiejagers proberen onpartijdig te blijven wanneer zij een bevelschrift serveren. Geld is geld!

Met z’n drietjes

In de eerste aflevering maak je kennis met de Killjoys Dutch (gespeeld door de sexy Hannah John-Kamen) en de stoere John, met zijn eeuwige driedagenbaardje. Zij vliegen door de ruimte in hun eigen ruimteschip, dat door John flink is geüpgrade. Dat tweetal krijgt echter al snel uitbreiding, als ze John’s broer D’avin tegen het stoere lijf lopen. Deze ex-militair heeft een interessante kijk op het leven en wordt geteisterd door alles wat hij heeft meegemaakt. Na lang discussiëren besluiten ze met zijn drietjes verder te aan. Het blijkt namelijk een prima team! Maar zowel John als D’avin hebben een oogje op de knappe Dutch. Zal dat wel goed gaan?

Killjoys

Deze ruimteserie is een leuke aanvulling op het assortiment science-fictionseries. Er lopen heel wat verhaallijnen door elkaar heen, ieder van de drie killjoys heeft zijn eigen geschiedenis, die ook netjes aan bod komen. De afleveringen zelf zijn mooi afgebakende opdrachten, hapklare brokken die je los van elkaar zou bekijken. Maar doe dat niet! Want dan krijg je dus niets mee van die verhaallijnen die zo mooi in elkaar verweven zijn. De uitvoering is netjes. Een enkel effect is een beetje cheezy, maar over het algemeen zien ze er prima uit. De serie moet het echter meer hebben van het verhaal en de verhaallijnen, en niet zozeer van de special effects. Killjoys, Universal Pictures
Tijdsduur: 20 afleveringen, Actieserie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.