logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fun facts over Bugs Bunny

Bugs Bunny viert in 2020 zijn 80e verjaardag! En in die jaren heeft hij met zijn brutale grapjes, sprekende ogen en stralende glimlach heel wat harten gestolen. Daarbij is het een heel dapper konijn met een klein hartje. In 1940 verscheen hij voor het eerst op het witte doek, zijn eerste voorkomen was namelijk in de bioscoop als korte film. Bugs Bunny is tegenwoordig niet alleen te zien in tekenfilms, maar ook in pretparken, videogames en op diverse producten; van speelgoed en van huishoudelijke artikelen tot sieraden en mode. Zo siert hij de kledinglijn TOMMY JEANS Looney Tunes, die wereldwijd online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar is, en heeft Swarovski onder andere een kristallen Bugs Bunny figuur uitgebracht, met 209 glinsterende facetten.

Eerste tekenfilm van Bugs Bunny

Bugs Bunny maakte zijn officiële debuut op 27 juli 1940 in de tekenfilm ‘A Wild Hare’. Vanaf dat moment werd hij al snel hét symbool van Warner Bros. Als je bedenkt dat tekenfilmhelden in die tijd vooral schattig en onschuldig waren, zorgde de brutale en eigenwijze Bugs Bunny voor een mooie verandering. Daarbij moest ons konijn het vooral van zijn hersenen hebben, in plaats van zijn schattige uiterlijk. Het konijn uit Brooklyn is de ster van de Looney Tunes franchise en weet nog altijd bij jong en oud een lach op hun gezicht te toveren.

Bekijk hier de eerste tekenfilm van Bugs Bunny: A Wild Hare!

https://www.youtube.com/watch?v=PZAP4OwnsE4&list=PLeeg3LANux0WUToQNBP7HyL3p_UuyHdwB&index=2&t=37s

Leuke feitjes over Bugs Bunny …

  • Bugs Bunny werd eerst Happy Rabbit genoemd, maar werd uiteindelijk vernoemd naar de originele schrijver Ben “Bugs’ Hardaway.
  • In 1985 verdiende Bugs Bunny als enige Warner Bros. animatiefiguur een ster op de Walk of Fame in Hollywood.
  • Bugs Bunny is drie keer genomineerd voor een Oscar en won er één in 1958 voor “Knighty Knight, Bugs”.
  • De persoonlijkheid van Bugs is geïnspireerd op bekende sterren zoals Charlie Chaplin, Groucho Marx en Clark Gable.
  • Bugs is een konijn, en geen haas.
  • Mel Blanc at wortels tijdens het inspreken van de stem van Bugs Bunny.
  • Bugs Bunny is een Amerikaanse marinier. Aan het einde van de korte film Super-Rabbit uit 1943 draagt ​​Bugs een blauw USMC-uniform. Als gevolg hiervan maakten ze van Bugs een ere-soldaat van het korps. Gedurende de Tweede Wereldoorlog bleef Bugs in rang promoveren totdat hij met pensioen ging als Master Sergeant.
  • Bugs Bunny was het eerste stripfiguur dat ooit op een postzegel verscheen.
  • De wortel-kauwende houding van Bugs Bunny kwam uit ‘It Happened One Night. Er is een scène waarin Clark Gable tegen een hek leunt en wortels eet terwijl hij met zijn mond vol praat.
  • Vanaf januari 2013 is hij in meer films verschenen dan enig ander stripfiguur. Meer dan 175 films om precies te zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.