logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak je gamecomputer compleet met deze budgetvriendelijke accessoires

Gamen is een geweldige hobby. Dat hoef je mij niet te vertellen. En zolang je die hobby binnen de perken houdt (en ja, daar kunnen de meningen over verschillen) is er ook veel te zeggen voor de positieve kanten van gamen. Maar: het kan ook een dure hobby zijn. Wil je lekker meekunnen, dan omring jij je het beste met geschikte accessoires. Wil je daarbij niet de diep in de buidel hoeven tasten? Dan heeft Speedlink dé producten voor jouw pc gamegear! En ja, je krijgt uiteindelijk wel waar je voor betaald. Wil je vooraan de rij zitten, dan heb je vaak meer mogelijkheden ter beschikking. Maar het is wel super dat je voor deze prijs toch een flinke sprong maakt richting een kekke mancave! En zoek je een controller voor je pc-opstelling? Kijk dan eens naar de Speedlink Rait!

speedlink lavel speaker

Recensie over Lavel Stereo Speaker

Laten we bij het begin beginnen. De speakers. Want die luidsprekertjes in je monitor? Daar zul je vast niet bij van worden. Deze speakers sluit je met een 3,5mm audiokabel (dat is een standaard koptelefoonkabel) aan op je monitor, je computer, je gameconsole of zelfs je controller. Stroom krijgt-ie van een USB-poort. Die kun je ook weer in je computer of monitor steken (als die laatstgenoemde een USB-aansluiting heeft, tenminste) en je bent klaar voor actie. Je kunt er ook voor kiezen om die USB-kabel in een oplaadstation of oplader te steken. Die zul je vast genoeg hebben.

De Speedlink Lavel stereo speaker beschikt over 2×5 watt speakers, met een piekvermogen van 20 watt. Dat lijkt niet veel, maar als je d’r vlak opzit, is het een flink geluid. Dat kan ik je verzekeren! Je hebt daarbij het voordeel dat je de speakers naast je monitor kunt plaatsen, zodat je echt stereo geluid hebt (wat je gameprestaties toch ten goede zal komen). Met de knoppen op de voorkant kun je het volume regelen, de speakers in- of uitschaken en de modus veranderen van de verlichting. Via de M-toets kun je een bluetooth verbinding maken met je smartphone of tablet. Zo kun je de speakers ook gebruiken om muziek af te spelen als je niet aan het gamen bent. In bluetoothmodus kun je van nummer wisselen door langere tijd de knoppen + of – ingedrukt te houden. Cool detail: door de M-knop wat langer ingedrukt te houden, kun je een ledverlichting activeren in de speakers. Deze verlichting kun je vastzetten op één kleur, maar je kunt hem ook continu laten rouleren. Dat geeft je gear wel even een oppepper.

Het geluid van de Speedlink Lavel Stereo speaker is best prima. Hij geeft je monitorgeluid een fraaie oppepper, met best een vol geluid. Het mis natuurlijk wat in de bas, maar voor gamers is juist dat middensegment het belangrijkst. Je hebt een heel clean geluid, zonder allerlei poespas. Prima speakers voor een mooie prijs. De ledverlichting en de bluetooth verbindingsmogelijkheid zijn een fijne bonus.

Score: 7


Informatie

Lavel Stereo Speaker
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 35 euro.
speedlink levas muismat

Ga direct naar Speedlink Levas led soft gaming mousepad op BOL.com.

Recensie over Speedlink Levas led soft gaming mousepad

Wat voor muis je ook gebruikt, een goede muismat zorgt voor een betere ervaring. Een stroef bureau hindert je reactiesnelheid, een te kleine muismat levert alleen maar irritatie op. De Speedlink Levas led soft gaming mousepad is lekker groot. Met zijn formaat van 36 x 26,5 cm zul je niet snel meer buiten het kader schuiven met je muis. De mat is bovendien oprolbaar, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen als je niet aan het gamen bent. Het gladde oppervlak voelt niet alleen prettig aan je hand, je schuift de muis ook lekker soepel over het oppervlak. Rechtsboven zie je het Speedlink-logo, aan de linkerkant prijkt het unieke G-logo dat als herkenningspunt voor de Speedlink Gaming-producten geldt. Een echte must-have voor iedere pc-gamer!

Bovendien is de mat aan de onderkant voorzien van een anti-sliplaag. Hij zal dus niet over je tafel of bureau schuiven als je aan het gamen bent. Alle controle ligt bij jou, met een mat als deze is niets wat je kan kinderen. Voor de coolfactor kun je gebruikmaken van de ingebouwde ledverlichting. Door de mat met een 1,8m lange USB-kabel aan te sluiten op je computer kun je hem op 11 verschillende lichtmodi instellen. Laat hem continu veranderen, stel hem in op een bepaalde kleur… net wat bij jouw stemming of uitstraling past. Fijn detail: het stroomkastje voor je ledverlichting is voorzien van twee haakjes om je muiskabel achter te halen. Zo kun je hem netjes wegwerken op je bureau! Ben je klaar met gamen? Dan rol je de mat makkelijk op om hem op te bergen… of je gebruikt hem voor bij je (school) werk, want ook daarvoor is een muismat met zo weinig wrijving natuurlijk alleen maar prettig. Minpunt is dat de ledverlichting wat dikker is dan de mat zelf, waardoor de randen net van het bureau komen te liggen. Dat doet de slipvastheid geen goed. Het formaat is bijzonder prettig voor zowel gamen als normaal gebruik.

Score: 8


Informatie

Speedlink Levas led soft gaming mousepad
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 30 euro.
Speedlink Vela mechanisch toetsenbord

Ga direct naar Speedlink Vela mechanisch toetsenbord op BOL.com.

Recensie over Speedlink Vela mechanisch toetsenbord

Van pc-gamers is bekend dat ze soms wat harder omgaan het hun apparatuur. Het Speedlink Vela mechanische toetsenbord doet er alles aan om tegemoet te komen aan het hardhandig en vooral veelvuldig gebruik. Het metalen chassis en de mechanische toetsenschakelaars zijn bedacht om duizenden keren gebruikt en ingedrukt te worden, zodat je in het heetst van de strijd toch kunt proberen of je meer kracht krijgt op het scherm als je harder op de toetsen drukt (en het antwoord is: nee, dat werkt niet…) Erg prettig zijn de speciaal gemarkeerd WASD-toetsen, die in de meeste games gebruikt worden om met je personage rond te lopen of te bewegen.

Ook het Speedlink Vela Mechanical Keyboard is voorzien van verlichting achter de toetsen je kunt hem instellen op 11 verschillende standen, met nog drie extra verlichtingsmodi die je volledig zelf kunt aanpassen. En die verlichting is zeker prettig als je in een sfeervol verlichte mancave vertoeft. Je hoeft je minder in te spannen om de toetsen te kunnen zien, wat de kans op fouten weer verkleind. En het zorgt weer voor wat extra sfeer. Jammer genoeg zijn de verschillende Speedlink-producten niet met elkaar de synchroniseren, zodat je de coole verlopende lichteffecten niet op elkaar kunt afstemmen, maar als je één vaste kleur kiest voor je accessoires kun je echt wel een heel gave stijl neerzetten!

Voor de nodige ergonomie kun je gebruikmaken van de ingebouwde pootjes, zodat je het toetsenbord in een andere stand kunt zetten. Zo hoef je je polsen minder te belasten en krijg je minder snel last van kramp… of erger. Bovendien kun je op die manier je toetsenbord ook naast het gamen gebruiken om ergonomisch te kunnen werken. Je sluit hem overigens met een 1,5 meter lange kabel aan je computer, wat meestal lang genoeg is. Let voor normaal computergebruik wel op het feit dat zo’n toetsenbord meer geluid maakt dan een standaard keyboard. Wellicht zullen je kamergenoten of huisgenoten daar wat minder bij mee zijn! Het toetsenbord geeft dankzij zijn bekabelde verbinding geen vertraging. De fucntietoetsen hebben een dubbelfunctie dankzij de Fn-knop, maar zijn niet herprogrammeerbaar.

Score: 8


Informatie

Speedlink Vela mechanisch toetsenbord
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 50 euro.
speedlink fin ergonomische muis

Ga direct naar Speedlink Fin draadloze verticale muis op BOL.com.

Recensie over Speedlink Fin draadloze verticale muis

CooleSuggesties topper

Na al dat gegame is het verstandig om je pols ook wat rust en ontspanning te geven. Nee, deze verticale muis is niet direct geschikt voor games, maar wel als rustmomentje voor gamers! En voor coole mensen, die graag een kekke werkplek willen. Wat dacht je van de Speedlink Levas muismat met zo’n gave ergonomische muis? Dat maakt het werk toch weer een stukje vrolijker, nietwaar? Bovenop de muis bevind zich namelijk een lichtgevende led-rand, die je kunt activeren voor een speciaal effect. Jammer genoeg heb je hier maar één lichtmodus, die de witte rand veranderd in een regenboog van kleurvlakjes. Vrolijk, dat wel!

De Speedlink Fin ergonomische muis wordt geleverd met een eigen USB-dongle en heeft een bereik van 10 meter. Hij is oplaadbaar met een USB-C kabel en heeft een indrukwekkende resolutie van 1600 dpi. Die resolutie kun je zelf instellen, voor wat sneller werken kun je hem met één druk op de knop omlaag schalen naar 800 en 1200 dpi. In totaal zijn er 5 knoppen op deze praktische muis, naast de knop voor de resolutie.

Werken met een verticale muis is wel even wennen. Ik had in eerste instantie telkens de neiging om de muis naar beneden te kantelen, zodat hij weer plat lag. En nee, dat werkt natuurlijk niet. Maar na een korte tijd ben je er ook aan gewend en zul je merken dat het inderdaad de nodige verlichting biedt aan je elleboog en pols, wat uiteindelijk ook leidt tot minder spanning in je schouders en nek. Goed zorgen voor je lichaam is heel belangrijk: en wisselen van muis is een heel eenvoudige en positieve manier om je armen niet telkens in dezelfde houding te laten werken! Voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. Het is een prettige muis om mee te werken aan standaard computertaken. Hij heeft een fijne grip en zal je spanning ontlasten.

Score: 9


Informatie

Speedlink Fin draadloze verticale muis
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 30 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.