logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bros in vorm van reep en in drie nieuwe varianten

BROS kwam in 2011 al met BROS Tablet Melk en Puur. Later werd het goede voorbeeld gevolgd door ROLO, en de (in Nederland minder bekende) Crunch. Dat het Tablet een goede keuze was bleek een jaar later, toen BROS Tablet verkozen werd tot Product van het Jaar 2012! Maar dat is niet alles! De repen komen ook in nieuwe smaakvarianten: Melk & Praliné, Melk & Caramel en Melk & Wit.

Het probleem met die nieuwe smaken was echter: hoe houdt je die volle smaak van chocolade in tact, samen met de lichtige smeltsensatie door de unieke bubbels? Tja, dan is er maar één mogelijkheid: je gaat ze niet vullen met caramel of praline, maar je gebruikt de ingrediënten en smaak als basis om een chocolade te maken. Dat heft bij de Praline een klein negatief puntje tot gevolg: op kamertemperatuur ontbreekt daar de knapperige brosheid van de reep. Bij de caramelvariant is deze brosheid goed aanwezig, maar mis je toch een beetje het stroperige effect van caramel. Bij deze smaakvarianten is het dan ook eerder een lichte smaak die de reep heeft, en dat is wel jammer. Melk&Wit weet naar onze mening de twee smaken goed te combineren: een BROS Melk heeft een ‘vulling’ van witte chocolade (of moet ik zeggen: een plak witte BROS is omhuld met melkchocolade?). De combinatie met melkchocolade geeft de reep meer chocoladesmaak, maar ik hoor in gedachten liefhebbers van witte chocolade scanderen: doe ons maar helemaal wit! Doordat er wel iets tekort wordt gedaan aan de chocoladesmaak en knapperigheid van de originele BROS Tablets gaat voor ons niets boven het origineel.

In de nieuwe tabletten van BROS is de volle smaak van chocolade gecombineerd met de bekende bubbels, waardoor het heerlijk smelt in de mond. Met maar liefst vijf smaakvarianten biedt BROS voor ieder wat wils.

Nog langer genieten…

BROS Tablet is makkelijk in stukjes te breken om te delen met vriendinnen, met het gezin, óf om natuurlijk lekker helemaal alleen te eten. Een portie BROS Tablet bevat tussen de 108 en 131 kcal. Dankzij de heerlijk luchtige samenstelling kun je nog een stukje nemen en nog langer genieten van BROS. Bovendien hebben de nieuwe smaken van BROS Tablet het Nestlé Cocoa Plan logo op de verpakking staan, wat betekent dat de tabletten gemaakt zijn met duurzame cacao, met oog voor de leefomstandigheden van de cacaoboer.

Wist je dat BROS…

Echt Nederlands is? Al te koop is sinds 1934? Als merk nergens anders in de wereld verkrijgbaar. De enige chocoladereep is met bubbels in echte chocolade?

Verkrijgbaarheid

BROS Tablet Melk & Caramel (95g), Melk & Praliné (95g) en Melk & Wit (85g) zijn vanaf maart verkrijgbaar bij de supermarkt voor een consumentenadviesprijs van € 0,99.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.