logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Brood bakken voor dummies


Brood bakken voor dummiesBrood bakken lijkt zo eenvoudig, maar er komt stiekem heel wat bij kijken. Het rijzen van het brood is vooral het lastigste element van het hele proces. Als je wil beginnen met het bakken van brood, dan zul je echt bij de basis moeten beginnen. Je moet weten wat alle ingrediënten doen, op welke temperatuur je de beste resultaten behaald en hoe je het beste deeg kneed. Pas als je een mooi basisbrood kunt maken, kun je gaan variëren en nieuwe, stoere en luxe broden maken. Dan gaat er letterlijk een wereld voor je open!

Voor dummies

Zoals je gewend bent van de boeken van Voor Dummies, is ook Brood Bakken voor Dummies heel grappig en vlot geschreven. Het neemt je bij de hand alsof een goede vriend je komt vertellen wat je zou moeten doen en waarom. Door de tekst heen vind je tekstkaders met tips, technieken en variaties. Die tips zijn heel praktisch en duidelijk. De eerste drie hoofdstukken van dit boek zijn helemaal gericht op het bakken van brood. In het eerste hoofdstuk lees je over de basis. Wat je nodig hebt, waarom je die middelen nodig hebt en wat je altijd in je voorraadkast nodig hebt. In het tweede hoofdstuk ga je aan de slag met het bakken van brood. Je begint met een aantal basisrecepten en wat klassiekers. Als je die eenmaal goed onder de knie hebt kunt je verder gaan met buitenlandse broodsoorten.

Meer fun

De boeken van Voor Dummies gaan altijd nog een stapje verder dan alleen de basis en een stapje verder. Get your freak on met een aantal bonushoofdstukken. Zo leer je brood bakken zonder kneden, zonder oven, zonder gust of desem. Zonder gluten zelfs, of zonder dierlijke ingrediënten. Daarnaast is her nog het deel van tientallen. Tien ideeën om met oud brood te doen, voor zelfgemaakt broodbeleg en zelfs tien oplossingen voor veelvoorkomende problemen.


Recensie over Brood bakken voor dummies

Brood bakken voor dummies is een geweldig boek voor broodbakkers-in-de-dop. Het begint bij de absolute basis en neemt je telkens een stapje verder, tot je een half ervaren broodbakker bent. De tekst is duidelijk en prettig leesbaar, alle tips en suggesties zijn direct herkenbaar. Jammer dat er geen plaatjes in staan, maar ook dat hoort bij deze serie boeken.

Score: 7


Informatie

Brood bakken voor dummies,
Voor dummies, 165 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045353791. Prijs: 19,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.