logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Bron – Ziel, Nico de Braekeleer

Bron Ziel Nico de Braekeleer

Het boek Bron 1 – Ziel is het eerste deel in de Bron-reeks. Het gaat over Zoë, een meisje wiens leven op rolletjes loopt. Op school gaat het goed en ze kan haar energie kwijt in haar hobby als DJ. En ze heeft haar eerste vriendje, Justin. Maar dan krijgt ze een auto ongeluk, samen met haar vriendin Lauren. Dat ongeluk verandert voorgoed het leven van Zoë.

Na het ongeluk

Zoë raakt ernstig gewond door het ongeluk en beland in het ziekenhuis. Daar ligt ze en aantal dagen in coma. Wanneer ze daaruit komt, kan ze zich niets meer herinneren van het ongeluk. Als haar vriendin Lauren op bezoek komt en verteld over de zorgen die zij om Zoë had, direct na het ongeluk. Wel heeft ze af en toe ‘herinneringen’ aan mensen die ze niet kent. Heel vreemd. Maar Zoë hersteld wonderbaarlijk snel en pakt na enkele dagen rust haar leventje weer op. Zoë merkt dat ze na het ongeluk wat verandert is. Misschien dat dat de oorzaak is dat haar moeder ineens heel afstandelijk tegen haar doet? Ook Justin merkt dat Zoë verandert is, hij vindt haar nu leuker dan voor het ongeluk. De relatie tussen hen is u ook intenser. Als ze samen naar een feestje gaan, wordt het Zoë te veel en valt ze flauw.

Herinneringen

Zoë blijft van die rare herinneringen hebben. Ook het flauwvallen en de veranderingen die Zoë bij zichzelf merkt roepen vragen op. Samen met Justin gaat ze op onderzoek uit. Want zijn die ‘herinneringen’ alleen maar dromen of is er meer aan de hand? Als lezer vermoed je natuurlijk dat er meer aan de hand is, stukje bij beetje kom je te weten waarom Zoë die vreemde herinneringen heeft. Hoe verder Justin en Zoë in hun onderzoek komen, hoe meer alles op zijn plek valt. Maar voordat alles op zijn plek valt ben je weer enkele twists verder.


Ga direct naar Bron 1 – Ziel op BOL.com.

Recensie over Bron 1 – Ziel

CooleSuggesties topper

Het boek leest erg makkelijk weg en de personages zijn goed en geloofwaardig neergezet. Juist daarom is het ook geen absurd verhaal, ook al is het sciencefiction. Het zou zomaar in de toekomst waarheid kunnen worden. Er zit een fijne chronologische opbouw in het boek, waardoor de verhaallijn helder is. Tijdens het lezen blijf je constant geboeid, je wilt, net als Zoë en Justin, erachter komen wat er nu aan de hand is met Zoë. Dit alles zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen. Een geweldig eerste deel van een nieuwe reeks boeken van Nico de Braeckeleer.

Score: 9


Informatie

Titel: Bron 1 – Ziel
Auteur:
Uitgever: Baeckens Books
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN: 9789059247765
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.