logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Britse komedie: Wicked Little Letters

“Dear Edith, you foxy ass old whore…” De rustige Britse badplaats Littlehampton wordt abrupt uit haar sluimer gewekt door een golf van mysterieuze, obsceniteiten doorspekte handgeschreven brieven die als een schaduw over steeds meer huishoudens vallen. De onthullende inhoud wekt niet alleen nieuwsgierigheid op, maar zaait ook twijfel en achterdocht onder de dorpsbewoners.

Vingers wijzen

De beschuldigende vingers wijzen onmiddellijk naar de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose, wier reputatie door de smerige brieven ernstig is aangetast. Als gevolg daarvan dreigt ze niet alleen de voogdij over haar dochtertje te verliezen, maar wordt ze ook het middelpunt van roddels en vooroordelen in het ogenschijnlijk vredige dorp.

Op onderzoek!

Te midden van de groeiende spanning besluiten enkele vastberaden vrouwen uit Littlehampton de handen ineen te slaan. Ze voelen de onrechtvaardigheid van de beschuldigingen en het onvermogen van het rechtssysteem om hen eerlijk te behandelen. Wat begint als een reactie op persoonlijk onrecht, ontwikkelt zich tot een krachtige collectieve zoektocht naar de waarheid. Deze vrouwen, uitgesloten door een samenleving die afwijkend gedrag veroordeelt, laten zich niet zomaar het zwijgen opleggen.

Solidair en vastberaden

“Wicked Little Letters” onthult niet alleen de kracht van solidariteit en de vastberadenheid van vrouwen om zichzelf te verdedigen, maar werpt ook een kritische blik op een rechtssysteem dat vaak tekortschiet in het waarborgen van rechtvaardigheid voor hen die het meest kwetsbaar zijn. De hilarische en eerlijke vertelling weeft een verhaal van veerkracht, vriendschap en de moed om tegen de stroom in te zwemmen in naam van gerechtigheid.

Bekijk de trailer van Wicked Little Letters

Cast en crew

Wicked Little Letters werd geregiseerd door Thea Sharrock (Me Before You, The One and Only Ivan, The Beautiful Game) en het script is van de Britse acteur en schrijver Jonny Sweet (Chickens, Greed). De cast bestaat uit:

 • Olivia Colman (The Lost Daughter, The Favourite, The Crown)
 • Jessie Buckley (The Lost Daughter, Chernobyl, Wild Rose)
 • Anjana Vasan (We Are Lady Parts, Killing Eve)
 • Timothy Spall (Mr Turner, Spencer, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2)
 • Joanna Scanlan (After Love, Notes On A Scandal)
 • Hugh Skinner (Fleabag, W1A, Mamma Mia)
 • Malachi Kirby (Small Axe, Anansi Boys)
 • Gemma Jones (Bridget Jones trilogy, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2)
 • Lolly Adefope (Ghosts)
 • Eileen Atkins (The Crown)
 • Alisha Weir (Matilda!)

Dutch FilmWorks brengt Wicked Little Letters vanaf 28 februari 2024 in de Nederlandse bioscopen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.