logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Brits bakboek


Bakken is niet echt mijn hobby en ik weet er ook niet zo veel van. En ik weet al helemaal niet veel van de Britse bak-keuken. Ik heb wel eens scones gebakken en ik ben naar een high tea geweest, maar dat is het wel zo’n beetje. Bij een high tea kom je trouwens ook veel gebakjes tegen. En aangezien high teaen uit Groot-Brittannië komt, verwacht ik bij de meesten eigenlijk ook wel een Engels gebakje te krijgen. In dit boek kan je als lezer op dat soort grappige dingen letten; ‘Heb ik dit wel eens gehad bij een high tea?’.

Het oer-Britse bakboek

Dit boek staat vol met lekkernijen uit de Engelse keuken. De meeste baksels die in dit boek voorkomen zijn zoet, maar er staan ook hartige creaties uit Engeland in. Van cake-rolls tot gingerbread en van scones tot kip-champignon taartjes. Het verrast me hoeveel recepten de Engelsen hebben bedacht. En wat een geschiedenis zit er soms achter een gebakje! Sommige recepten zijn relatief nieuw, maar sommigen zijn eeuwen oud. De schrijfster vertelt eigenlijk het levensverhaal van haar baksels. Dat maakt het zelfs leuk om gewoon door te bladeren.

Over Regula Ysewijn

Regula Ysewijn geeft een inkijkje in haar top 100 beste recepten uit Groot-Brittannië. De schrijfster is één van de twee juryleden van ‘Bake off Vlaanderen’, dus ze heeft er verstand van. Ik ga 1 van de 100 recepten uitproberen, dus ik ben benieuwd hoe het smaakt!

Ga direct naar Brits bakboek op BOL.com.


Recensie over Brits bakboek

CooleSuggesties topper

Ik heb de Cornish fairings of in het Nederlands Gemberkoekjes geprobeerd. Hoewel ze er op de afbeelding naast het recept veel lekkerder uitzien, vind ik de mijne niet onaardig. Op het plaatje zijn ze mooi rond en glad met van die leuke barstjes, net als bij speculaas. Helaas zijn mijn koekjes niet zo rond. De smaak van de koekjes is verrassend: een zoet koekje met een scherpe nasmaak door de gember. De bereidingsomschrijving is kort maar krachtig en goed te volgen. De afbeeldingen zijn mooi in stijl en alles maakt dit cijfer: een 9!

Score: 9


Informatie

Brits bakboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789048846894. Prijs: 31.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.