logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Brindisa, Monika Linton

Brindisa - Monika LintonSoms kom je kookboeken tegen waarvan je weet dat ze je kijk op de wereld zullen veranderen. Brindisa is zo’n boek. Het richt zich helemaal op de Spaanse keuken, op zowel de oude traditionele keuken alsook de moderne keuken. En dat is gaaf! Het laat je zien hoe de echte Spanjaarden koken. Wat ze eten, hoe ze het bereiden. Maar ook welke ingrediënten er gebruikt worden en waarom juist die ingrediënten gebruikt worden. Soorten, gewassen en variaties worden benoemd en besproken. Kennis is macht, zeker ook in de keuken.

Meer weten over de Spaanse keuken

De kracht van Brindisa zit hem juist in de manier waarop het boek te werk gaat. Het neemt je mee door alle belangrijke elementen van de Spaanse keuken, of dat nu het ontbijt is, of het de bekende kleine hapjes zijn of hoofdgerechten voor maaltijden… daarnaast is er zelfs een klein deel gericht aan desserts en kaas – beiden belangrijke onderdelen in de Spaanse keuken. Ieder deel is onderverdeeld aan de hand van een aantal ervaren koks. Zij vertellen je wat ze het liefst maken en op welke manier ze dat doen. Wat mij opvalt is dat veel recepten gemaakt worden met yoghurtbakjes. Die zijn mateloos populair in Spanje en worden nadat ze gegeten worden ook bij het bereiden van de gerechten gebruikt. Dat wordt dus flink inslaan in de yoghurtjes!

Bijzondere ingrediënten uit Spanje

Als je aan de slag gaat met de recepten uit Brindisa, dan stuit je zo nu en dan op een mooie uitdaging. Lang niet alle ingrediënten zijn namelijk goed verkrijgbaar. Vooral bepaalde kaassoorten en vleessoorten zijn knap lastig verkrijgbaar. Ook de verschillende types amandelen of groentesoorten (die worden namelijk aangeraden uit bepaalde streken van Spanje) zijn beperkt als het aankomt op de keuze of variatie.

Recensie over Brindisa

Brindisa geeft je een unieke kijk in de Spaanse keuken. Naast honderden authentieke recepten uit de moderne Spaanse keuken lees je namelijk ook veel over de Spaanse tradities en gewoontes, breid je jouw kennis uit over de verschillende ingrediënten… kortom: leer je ontzettend veel aspecten uit deze temperamentvolle keuken.

Door:
Score: Brindisa krijgt 8 van de 10 punten.

Ga direct naar Brindisa op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Brindisa,
Fontaine uitgevers, 544 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789059567658. Prijs: 34,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.