logo-liggend-wit-donkerblauw

Bridgerton seizoen 3 komt eraan!

Heb jij ook zo genoten van de Netflix serie Bridgerton? Bingewatchen bij deze serie is heel normaal! Dat komt omdat het een geweldige combinatie van drama, intriges, humor en liefde is. En dan hebben we het nog niet eens over de setting waarin alles zich afspeelt en de geweldige kostuums. De Netflix serie Bridgerton is op een boekenserie gebaseerd en in totaal telt de serie acht boeken – een voor ieder van de Bridgerton-kinderen. Na seizoen 1 werd al snel het succes duidelijk waarna er vlot begonnen werd met de opnamers van seizoen 2. Netflix en Shondaland hebben nu aangekondigd dat de opnames van Bridgerton seizoen 3 zijn begonnen. In het nieuwe seizoen volgen we Penelope Featherington en Colin Bridgerton tijdens hun zoektocht naar de liefde..

streaming-banner-netflix

Meer weten over de seizoenen? Ga direct naar:

Bridgerton seizoen 1

Seizoen 1 van Bridgerton is gebaseerd op het eerste boek van de serie Bridgerton van Julia Quinns: Bridgerton: De ongetrouwde hertog. In dit boek draait het vooral om dochter Daphne. Ze maakt haar debuut in de Londense high society om gekoppeld te worden aan een geschikte huwelijkskandidaat. Maar Daphne wil niet zomaar met de eerste de beste man in het huwelijksbootje stappen. Ze sluit een bondje met de aantrekkelijke hertog van Hastings, Simon, die alle vrouwen graag op een afstand houdt. Ze houden de schijn op van een aanstaande verloving. Daphne krijgt hierdoor aandacht van andere huwelijkskandidaten, en laat dat nu precies haar bedoeling zijn. Hierdoor krijgt ze de kans om een geschikte man te vinden. Maar hoe beter ze de hertog leert kennen, des te meer ze op hem gesteld raakt. De hertog gaat helaas niet zomaar over stag, Daphne zal hem moeten overtuigen dat zij de juiste vrouw voor hem is om mee in het huwelijksbootje te stappen.

Ga direct naar het boek Bridgerton 1 – De ongetrouwde hertog op BOL.com.

Bekijk de trailer van Bridgerton seizoen 1


Bridgerton seizoen 2

De aankondiging van het tweede seizoen had door niemand anders gedaan kunnen worden dan door Lady Whistledown ‘herself’. In het nieuwe seizoen is Lord Anthony Bridgerton de Bridgerton die op de voorgrond gezet wordt. Op Eerste Kerstdag werd de exacte releasedatum van seizoen 2 bekendgemaakt: zie de film hieronder…

De aankondiging van Lady Wistledown

The ton are abuzz with the latest gossip, and so it is my honor to impart to you: Bridgerton shall officially return for a second season. I do hope you have stored a bottle of ratafia for this most delightful occasion.

The incomparable cast of Bridgerton will return to production in the Spring of 2021. This author has been reliably informed that Lord Anthony Bridgerton intends to dominate the social season. I will have my pen ready to report on any and all of his romantic activities.

However, gentle reader, before you set the comments section alight with requests for more sordid details, know that I am disinclined to report on the particulars at this time. Patience, after all, is a virtue.

Yours Truly,

Lady Whistledown

Bekijk de trailer van Bridgerton seizoen 2

Bridgerton 2: De verliefde graaf

Aangezien het eerste seizoen op het eerste boek is geïnspireerd uit de Bridgerton serie, is het logisch dat het tweede seizoen van Bridgerton geïnspireerd zal zijn op het tweede boek uit de serie, Bridgerton: De verliefde graaf. Hierin volgen we het oudste Bridgerton kind, Anthony, op zoek naar de liefde. Alhoewel…, terwijl in de lente het huwelijksseizoen weer wordt geopend, maakt Anthony nog geen aanstalten om zich te verloven. Volgens Lady Whistledowns tenminste. Niets is minder waar, Anthony heeft besloten om te gaan trouwen, en hij weet ook al met wie! Alleen is er een klein obstakel, zijn aanstaande schoonzus Kate Sheffield. De oudere zus van Anthony’s verloofde Edwina ziet niets in een huwelijk tussen hem en Edwina. Maar Kate moet haar afkeuring bijstellen als ze Anthony beter leert kennen. Het komt zelfs zover dat ze gevoelens krijgt voor de verloofde van haar zus.

streaming-banner-netflix

Bridgerton boeken

Bridgerton, seizoen 2 zal vanaf 25 maart 2022 te zien zijn op Netflix! In seizoen 2 van Bridgerton zullen, net als in het boek, bijna alle personages terugkomen die we in seizoen 1 van Bridgerton al hebben gezien. Ook zullen hoogstwaarschijnlijk dezelfde acteurs de personages voor hun rekening nemen. Kan je niet wachten op seizoen 2 van Bridgerton? Lees dan eerst het boek.

Ga direct naar het boek Bridgerton 2 – De verliefde graaf op BOL.com.


Bridgerton seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.

In de tussentijd is Colin teruggekomen van zijn zomerse reis met een nieuwe look en een flinke portie zelfverzekerdheid. Maar tot zijn grote verdriet merkt hij dat Penelope, de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd, hem de rug toekeert. Colin doet er alles aan om Penelope’s vriendschap terug te winnen en biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze dit seizoen een echtgenoot kan vinden. Maar wanneer zijn lessen iets te goed blijken te werken, begint Colin zich af te vragen of zijn gevoelens voor Penelope wel echt vriendschappelijk zijn.

Een bijkomende complicatie voor Penelope is haar breuk met Eloise (Claudia Jessie), die een nieuwe vriend heeft gevonden op een onverwachte plek. Ondertussen maakt Penelope’s toenemende aanwezigheid in de high society het des te moeilijker om haar Lady Whistledown alter ego geheim te houden.

streaming-banner-netflix

Bekijk de aankondiging van Bridgerton seizoen 3

Ontmoet de nieuwe personages van seizoen 3

Daniel Francis (Stay Close) speelt Marcus Anderson
Een charismatische verschijning die elke ruimte waar hij binnenkomt oplicht en de aandacht trekt van een aantal machtige vrouwen – en de woede van anderen.

Sam Phillips (The Crown) speelt Lord Debling
Een sympathieke heer met ongewone interesses. Maar met weelde en een adellijke titel om zijn uitzonderlijkheden te verbloemen, zal hij dit seizoen geen gebrek hebben aan interesse van de dames.

James Phoon (Wreck) speelt Harry Dankworth
Wat Dankworth mist aan gevatheid en intelligentie, maakt hij met zijn knappe uiterlijk meer dan goed.

Cast van Bridgerton

Familie Bridgerton

 • Lady Violet Bridgerton – Ruth Gemmell
 • Anthony Bridgerton – Jonathan Bailey
 • Benedict Bridgerton – Luke Thompson
 • Colin Bridgerton – Luke Newton
 • Daphne Bridgerton – Phoebe Dynevor
 • Eloise Bridgerton – Claudia Jessie
 • Francesca Bridgerton – Ruby Stokes
 • Gregory Bridgerton – Will Tilston
 • Hyacinth Bridgerton – Florence Hunt

Familie Featherington

 • Lady Portia Featherington – Polly Walker
 • Lord Featherington – Ben Miller
 • Prudence Featherington – Bessie Carter
 • Philipa Featherington – Harriet Cains
 • Penelope Featherington – Nicola Coughlan
 • Marina Thompson (nicht van de Featheringtons) – Ruby Barker

Overige belangrijke castleden

 • Simon Basset (de hertog van Hastings) – Regé-Jean Page
 • Lady Danbury (Simon’s mentor) – Adjoa Andoh
 • Lady Whistledown (roddelblad schrijfster) – Julie Andrews (stem), Nicola Coughlan (rol)
 • King George III – James Fleet
 • Queen Charlotte – Golda Rosheuvel
 • Prince Friedrich (neef van King George & Queen Charlotte) – Freddie Stroma
 • Genevieve Delacroix (modeontwerpster) – Kathryn Drysdale
 • Siena Rosso (minares van Anthony in seizoen 1) – Sabrina Bartlett
 • Phillip Crane (aanstaande man van Marina) – Chris Fulton
 • Kate Sheffield (seizoen 2) – Simone Ashley
 • Edwina Sheffield (seizoen 2) – Charithra Chandran
 • Mary Sharma, moeder van Kate en Edwina (seizoen 2) – Shelley Conn
 • Theo Sharpe, printerassistent (seizoen 2) – Calam Lynch
 • Jack (seizoen 2) – Merlin’s Rupert Young
 • Marcus Anderson (seizoen 3) – Daniel Francis
 • Lord Debling (seizoen 3) – Sam Phillips
 • Harry Dankworth (seizoen 3) – James Phoon

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: