logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Breng je tekeningen tot leven met BIC Drawybook


drawybook_app_02Met tekenen en kleuren kun je jouw stoutste dromen tot leven wekken. Je kunt alles tekenen wat je maar wilt: hoe je een bizar doelpunt scoort, gevechten tussen vreemde wezens, je familie, een enorme taart vol snoep en zoetigheid, en nog veel meer. Jammer genoeg blijft het vaak bij een tekening, die niet beweegt. Voor het maken van een tekenfilm komt namelijk veel meer kijken. Toch? Nou: ja en nee. Voor het maken van een echte tekenfilm moet je ontzettend veel tekenen inderdaad, maar er zijn coole hulpmiddelen. Zoals de BIC Drawybook. Een kleurboek waarin een spannend avontuur staat getekend, met een bijbehorende app voor iPad en Android tablets. Met die app breng je jouw tekeningen echt tot leven.

drawybook-inhoud-verpakkingKleuren en tekenen

De BIC Drawybook app vertelt namelijk een verhaal, van plaatje naar plaatje. In dit geval – we hebben de allereerste Drawybook voor ons met Marty in de hoofdrol – stort een ruimtewezen op aarde neer, in de tuin van Marty. Geen nood: het is een aardig schepsel. Hij laat zelfs de hele ruimte zien aan zijn jonge vriend! Door het verhaal heen krijg je leuke opdrachten te doen, maar dat is niet het bijzondere aan de BIC Drawybook. Het coole is namelijk dat je op negen verschillende plekken tekeningen kunt scannen in de app. Gewoon, met de camera van je tablet. Die worden netjes verwerkt in het verhaal en komen daarmee echt tot leven. Maak een huisdier voor je ruimtewezen, pimp je raket en laat hem echt vliegen. Of bedenk wat je het ruimtewezen laat eten. Snoepjes, donuts, dozen? Naast zelf tekenen kun je ook kiezen voor een van de plaatjes uit de Drawybook-app. En je kunt jouw eigen tekening nog aanpassen met stickers die je vanuit de Drawybook-app naar je tekening kunt slepen, vergroten, verkleinen en draaien.

Verhaal met tussenpozen

Ontzettend gaaf en cool. Ook leuk is dat er verschillende opdrachten in de app zit verwerkt, waarmee je sterren kunt verdienen. Dat maakt de app net wat spannender. Jammer is alleen dat je pauzemomenten hebt in het verhaal, zeker als je de app voor het eerst speelt. Je weet immers nog niet wat je moet tekenen, en waar het verhaal heen gaat. Je bekijkt het filmpje dus in enkele fasen, want tekenen en netjes kleuren… daar gaat wel even tijd in zitten!

alle-personages

Compleet plaatje

De BIC Drawybook is wel een heel mooi en compleet pakket. In de doos zit het kleurboek van het verhaal, zodat je niet altijd gebonden bent aan de app. In het kleurboek zitten ook vakjes verwerkt die je kunt gebruiken om tekeningen in te maken die je weer kunt gebruiken om in te scannen in de app. Handig! Bij het kleurboek moet je er wel op letten dat je niet twee keer met de stiften over het zelfde oppervlak gaat, waardoor de kleur donkerder wordt. Helemaal super is dat er in de doos ook een pakje stiften zit. Magische stiften, wel te verstaan, met twee toverstiften waarmee je de kleur kunt vervagen. Cool!

Informatie

Drawybook, BIC
Prijs: 11,99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.