logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Breid je smart home uit met interactieve lampen van Trust


Nadat tal van fabrikanten een slimme verlichting hebben ontwikkeld (waarbij sommige merken zelfs helemaal teren op deze handige verlichtingsmogelijkheden) komt ook Trust met mogelijkheden om een intelligent lichtsysteem op te stellen. Daarvoor hebben ze een eigen portal ontwikkeld, waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van de kennis die bij het overgenomen KlikAanKlikUit aanwezig was. De interactieve lampen van Trust maken gebruik van Zigbee en blijken bijzonder compatibel te zijn met de overige systemen. Zo kun je deze lampen ook prima gebruiken in bijvoorbeeld je opstelling met Philips Hue! Met de Trust hub kun je overigens de koppeling maken met de bestaande KlikAan KlikUit schakelaars, waardoor je een geweldig systeem kunt bouwen.

Diversiteit

Het prettige aan het assortiment van de Trust Smart Light producten is dat ze meteen een mooi aanbod hebben in de gangbare formaten. Zo kun je niet alleen lampen vinden voor de standaard E27 en E14 fittingen, maar ook voor GU10-spots zijn er oplossingen te vinden. Daarbij heb je iedere keer de mogelijkheid tussen drie opties: Dimmable, Tunable en RGB Tunable. Bij de Dimmable lampen kun je de lampen enkel feller of zachter zetten. De lichtkleur is al bepaald. De Trust Tunable lampen kun je ook instellen qua wittint. Zo kun je zachter licht instellen als je het gezellig wil maken, of fel wit als je even geconcentreerd moet werken. De RGB Tunable led lampen kun je helemaal instellen qua kleur en intensiteit, dat zijn dus de meest uitgebreide lampen die je kunt krijgen.

Instellen en aansluiten

Het instellen was even puzzelen, maar eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt dit soort lampen namelijk nooit klik-en-klaar indraaien, je zult de verbinding moeten maken met je hub – ongeacht het merk. Hoe je dat doet? Heel simpel. Je schakelt de lamp 5x in en uit. Dan geeft hij een kort pulssignaal, waaraan je ziet dat hij klaar is om verbonden te worden met de hub. Vanuit de app van je hub kun je de koppeling maken. Dat verschilt helaas per merk. Maar vooral het klaarmaken voor het koppelen is belangrijk: 5x aan en uit. Simpel, niet? Vanaf dat moment kun je zo’n beetje alle functies gebruiken die de overige lampen in je systeem hebben. En dat voor een prijs die ongeveer 30% lager is dan van een Philips Hue lamp! Voor meer informatie over de compatibiliteit kijk je op de informatiepagina van Trust.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.