logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Breaking and Exiting, WW Entertainment


Sommige beroepen worden niet door iedereen even goed op waarde geschat. Tenminste, dat vind Harry, hoofdpersoon in de komedie Breaking and Exiting. Hij is namelijk inbreker. En dan wel eentje die weet wat hij doet. Hij houdt huizen in de gaten, weet wanneer de inwoners weg zijn en slaag zijn slag door simpelweg het beveiligingssysteem onklaar te maken met de codes die hij heeft ontfrutselt van de bewoners zelf. Dat gaat bijzonder goed. Samen met zijn neef gaat hij regelmatig op pad en leeft goed van wat hij steelt. Het gaat mis wanneer zijn neef besluit een baan te zoeken…

Alleen inbreken

Hoewel Harry best wel een losbol lijkt te zijn, heeft hij toch ook zijn verantwoordelijke kanten en eigenaardigheden. Zo wil hij absoluut niet dat iemand ontdekt dat hij aan het inbreken is, maar breekt hij ook gewoon overdag in… dan valt het minder op. Bij zijn eerste klus alleen gaat het echter finaal mis. In de badkuip blijkt namelijk een meisje te liggen, dat probeert zelfmoord te plegen. Hoewel hij in eerste instantie hulp bied door de juiste pillen aan te reiken, krijgt hij al snel last van gewetensbezwaar. Hij keert terug naar het huis en red het meisje.

Zelfmoord voorkomen

Hij probeert het meisje te leren kennen en blijft bij haar in de buurt. Je zou kunnen zeggen dat hij eigenlijk besluit om in het vreemde huis te blijven wonen. Dat is ook helemaal geen straf, aangezien het huis vol dure spulletjes staat en er meer dan genoeg te beleven is. Het meisje, Daisy, tolereert hem daar overigens gewoon in, hij mag gewoon blijven waar hij is. De zorgzame kant van Harry steekt de kop op en hij besluit om Daisy te laten zien hoe leuk het leven kan zij. Samen beleven ze leuke avonturen en de twee raken steeds meer aan elkaar gehecht. De vraag is echter: gaat Harry eigenlijk nog wel weg? En wanneer barst de bom bij Daisy?

Ga direct naar Breaking and exiting op BOL.com.


Recensie over Breaking and exiting

Van inbreker tot verzorgende… in de wereld van Harry is dat een kwestie van de verkeerde deur openen. Deze enigszins zwarte komedie laat zien hoe twee vreemden naar elkaar kunnen groeien en hoe ook criminelen een ontzettend klein hartje kunnen hebben. De film sluimert door in een waas van gesprekken en ontkenningen, met een tamelijk bizar einde dat eigenlijk veel dingen in het juiste perspectief zet. Daarbij vraag ik me bovendien af: waar heeft Harry leren koken?

Score: 6


Informatie

Titel: Breaking and entering
Uitgever: WW Entertainment
Tijdsduur: 79 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.