Boek recensie: Bravelands 5: De Zielvreters

Dit artikel is deel 5 van 6 van de serie Bravelands
Bravelands 5 De Zielvreters

In deel vijf van deze goed lopende serie komen Doorn, Fier, Sky en de rest van Bravelands nog een probleem tegen. Het is best wel een groot ding in Bravelands. Dieren die overlijden gaan tussen de sterren. Maar op één manier gebeurt dat niet en dat is wanneer het hart eruit is getrokken of gegeten. De ziel van het dier gaat dan verloren en die komt nooit meer terug. Weinig diersoorten gaan zo disrespectvol te werk als de goudwolven. Zij hebben zielen nodig om sterker te worden. Je raad het misschien al, daarvoor moeten ze het hart opeten.

Bekijk hier alle boeken uit de serie Bravelands.

Titaantroep

In de vorige delen van deze reeks heb je kunnen lezen dat Titaan een heel grote dreiging vormde, maar hij is spoorloos verdwenen. Fier heeft hem van een klif geduwd, maar heeft helaas niet kunnen bevestigen dat Titaan gestorven is. Wat de complete geschiedenis is van Fier en Titaan, kun je in de vorige 4 reviews van de andere delen uit deze serie vinden. Titaan was de machtigste leeuw uit Bravelands en zijn Titaantroep was ook de sterkste. Tot nu. Titaan is weg en daarom had zijn troep minder moed. Dan slaan de Zielvreters toe. De goudwolven zijn met veel en ze weten de Titaantroep te overmeesteren. Ze nemen hun harten en vechten nu beter als ooit tevoren. Als leeuwen.

Doorn

Deels in dit boek en deels in het vorige deel ‘De schaduwen‘ kun je lezen dat Doorn zijn opmars maakt tot Oppervader. Zo noemen de gelovers in de Geest Geest hun leider. Eigenlijk alleen leeuwen en krokodillen geloven niet in de Grote Geest. Doorn is een jonge baviaan, dus er wordt een beetje aan hem getwijfeld. Voorheen waren er veel olifanten die Opperouder zijn geweest. De laatste Oppervader Stinger was ook een baviaan. Hij was niet te vertrouwen en heeft heel Bravelands in rep en roer gezet en dat heeft geleid tot een opstand, (zie deel 3 van Bravelands).


Ga direct naar Bravelands 5: De Zielvreters op BOL.com.

Recensie over Bravelands 5: De Zielvreters

CooleSuggesties topper

‘Bravelands-De Zielvreters’ is weer een geweldig boek. Het zal je niet verbazend als je de vorige boeken en mijn recensies ook hebt gelezen. Het was weer een genot om een boek met zoveel spanning en detail te lezen. De schrijfster weet me iedere keer weer mee te nemen in een nieuw avontuur. Ik kan niet wachten tot het volgende deel!

Score: 9


Informatie

Titel: Bravelands 5: De Zielvreters
Auteur:
Uitgever: Baeckens
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789059247611
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.